Δύο πρωτότυπες συνταγές με κοτόπουλο που θα λατρέψετε!

Συνταγές που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά

Αν είστε σε δίαιτα αλλά θέλετε να απολαμβάνετε και γευστικά φαγητά δοκιμάστε να φτιάξετε τις δύο παρακάτω συνταγές που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στο breakfast@star.

Ριγκατόνι με κοτόπουλο και λαχανικά!

Κοτόπουλο με σταφύλια 

· 4 φιλέτα μπούτι με πέτσα
· 4 κρεμμύδια εσαλότ
· 20 γρ. ελαιόλαδο
· 40 γρ. Λευκό κρασί
· 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
· Χυμό από 1 λεμόνι
· 150 γρ. σταφύλι κόκκινο χωρίς κουκούτσι
· 150 γρ. Λευκά σταφύλια χωρίς κουκούτσι
· 2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
· 3 κλωνάρια φρέσκο λεμονοθύμαρο
· Αλάτι χοντρό και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
· 35 γρ. φυστίκι σπασμένο
· 100 γρ. κατσικίσιο τυρί cherve
· 4 φέτες ψημένο ψωμί

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Αλατίζουμε το κοτόπουλο με χοντρό αλάτι από την μεριά της πέτσας.
· Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα, τοποθετούμε το κοτόπουλο από τη μεριά της πέτσας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ωραία.
· Κόβουμε στη μέση τα κρεμμύδια και αφού γυρίσουμε το κοτόπουλο, τα προσθέτουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
· Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
· Προσθέτουμε τα σταφύλια, τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται.
· Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και σε μέτρια φωτιά συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά.
· Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί σε μεγάλα κομμάτια και το φυστίκι Αιγίνης.
· Σερβίρουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.

Απολαυστικές πένες με κοτόπουλο, πέστο βασιλικού και λιαστή ντομάτα

Koτόπουλο με πατάτες και ακορντεόν

Υλικά της Συνταγής 

1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής 1-1.5 κιλό 
60 γρ. ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη 
1 μεγάλο λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες μέτριες ή baby
Ελαιόλαδο 100 γρμ
200 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μισά από τα μυρωδικά μας, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε. Τα βάζουμε σε μπολ με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Ακουμπάμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω σε ταψί. Αλείφουμε με το μείγμα ελαιόλαδου-μυρωδικών να πάει παντού στο κοτόπουλο μας.

Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με το λεμόνι αφού του έχουμε κάνει 2-3 τρυπούλες. Περιχύνουμε με όσο λάδι περίσσεψε.
Ψήνουμε για 30′. Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο για να έχουμε τραγανή πέτσα.

Για τις πατάτες ακορντεόν

Τρίβουμε εξωτερικά να καθαρίσει φλούδα γιατί θα τη χρησιμοποιήσουμε . Τις ξεπλένουμε πολύ καλά. Μια μια κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες όχι μέχρι κάτω, κατά τα 3/4 δηλαδή κάτω κάτω να μένει ενωμένη η πατάτα.
Αν ακουμπήσουμε μία πατάτα μέσα σε ένα κουτάλι θα μας βοηθήσει πολύ . Έτσι θα κόβουμε σε λεπτές φέτες χωρίς να φτάνει το μαχαίρι μέχρι κάτω και να χωρίζουν.

Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το βούτυρο αφού το λιώσουμε ελαφρώς και το πιπέρι , αλείφουμε πολύ καλά με πινέλο τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το αλατι.

Ακουμπάμε στο ταψί με το κοτόπουλο αφού έχουν περάσει τα 30′. Η κομμένη πλευρά της πατάτας να είναι προς τα πάνω να την βλέπουμε για να γίνει τραγανή κατά το ψήσιμο. 

Ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα πατάτες με κοτόπουλο. Κάθε 20 λεπτά μπορούμε να αλείφουμε τα υλικά μας με τα υγρά του ταψιού για να πάρουμε ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.

Σερβίρουμε σε μερίδες το κοτόπουλο με πατάτες ακορντεόν και μπόλικα φρέσκα μυρωδικά!

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top