Κεφτεδάκια με τηγανιτές πατάτες - Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων

Μια λαχταριστή συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Κεφτεδάκια με τηγανιτές πατάτες. Ένα πεντανόστιμο οικογενειακό πιάτο που o Σταύρος Βαρθαλίτης αποθεώνει στη συνταγή του. Δείτε πώς!

Τηγανιτό κουνουπίδι - Για όσους θέλουν να το γευτούν...αλλιώς

Ας δούμε την διαδικασία παρασκευής βήμα βήμα.

Υλικά για τα κεφτεδάκια

· 200 γρ. χοιρινό κιμά
· 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
· 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
· 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 αυγό
· 8 φύλα φρέσκο δυόσμο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Αλεύρι γ. ο. χ. για το πανάρισμα
· Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για τις τηγανιτές πατάτες

· 4 μεσαίες πατάτες
· ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
· Αλάτι
· Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για το σερβίρισμα

· 80 γρ. τυρί φέτα
· ¼ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
· 3 κ.σ. ελαιόλαδο
· 8 μικρές πίτες για σουβλάκι

Κεφτεδάκια με ριγκατόνι στο φούρνο

Εκτέλεση για τις τηγανιτές πατάτες

· Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κατά μήκος, σε φέτες με πάχος μέχρι ½ εκατοστό.
· Στη συνέχεια τοποθετούμε δυο φέτες μαζί κάθε φόρα, τη μια πάνω στην άλλη και τις κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες, μέχρι ½ εκατοστό σε πάχος.
· Τοποθετούμε τις κομμένες πατάτες σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε πολύ καλά με αρκετό νερό, ώστε να φύγει αρκετό από το άμυλο που έχουν.
· Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα ταψί φούρνου (22*33) που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει αρκετή από την υγρασία που έχουν.
· Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα ηλιέλαιο, μέχρι την μέση της περίπου και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. (Αν έχουμε θερμόμετρο θέλουμε να φτάσει η θερμοκρασία του λαδιού στους 150 βαθμούς.)
· Ρίχνουμε τις πατάτες (σε δόσεις αν δεν τις χωράει όλες μαζί),και τις ποσάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να είναι εύκαμπτες, για 5’.( Σε αυτό το σημείο δεν θέλουμε να τηγανίσουμε τις πατάτες μας, θέλουμε να βράσουν μέσα στο λάδι ώστε να πάρουν θερμοκρασία και να ψηθούν εσωτερικά)
· Αποσύρουμε από το ταψί το χαρτί που είχαμε βάλει προηγουμένως, μεταφέρουμε εκεί τις πατάτες από το τηγάνι, με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 20’.
· Ζεσταίνουμε το λάδι στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.( Αν έχουμε θερμόμετρο θέλουμε η θερμοκρασία του λαδιού να φτάσει στους 180 βαθμούς.)
· Τηγανίζουμε τις πατάτες μας ( σε δόσεις αν δεν χωράνε όλες μαζί ), μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφί χρώμα εξωτερικά και να είναι τραγανές.
· Αποσύρουμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει με χαρτί, ώστε να απορροφήσει αρκετό από το λάδι.
· Ρίχνουμε τη αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και ανακατεύουμε.

Γιουβέτσι με καλαμαράκια - Ένα υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια

Κεφτεδάκια κοκκινιστά σε φωλιά πατάτας με τοματοπολτό

Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια

· Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μοσχαρίσιο και το χοιρινό κιμά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο το αυγό, αλάτι , πιπέρι, φοράμε γάντια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
· Χωρίζουμε τον κιμά σε 16 ίσες μερίδες των 40 γρ. η κάθε μια και τις πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
· Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι το ηλιέλαιο για το τηγάνισμα, σε μέτρια φωτιά.
· Ρίχνουμε σε ένα σκεύος 5 κ.σ. αλεύρι και πανάρουμε εξωτερικά τα κεφτεδάκια, αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
· Τινάζουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε δόσεις, ανάλογα με το πόσα χωράει το τηγάνι μας, για περίπου 6’.
· Τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί ώστε να τραβήξει το περιττό λάδι.
· Παράλληλα τοποθετούμε τις πίτες για το σερβίρισμα σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 5’.
· Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τη φέτα με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη από πάνω, τα κεφτεδάκια, τις πατάτες, τις ψημένες πίτες και απολαμβάνουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top