Τηγανητό κουνουπίδι μας ετοίμασε σήμερα ο Παύλος Χάπιλλος στην κουζίνα του Breakfast@Star. Μια πανεύκολη, πεντανόστιμη συνταγή για όλους εκείνους που θέλουν να πειραματιστούν με τις γεύσεις.
Ας δούμε πως φτιάχνεται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
- 1 κεφάλι κουνουπίδι
- 250γρ αλεύρι γοχ
- 1 κγ σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- 1 κς αλάτι
- 1 κγ πιπέρι
- 2 αυγά
- Λίγο γάλα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για το ντιπ
- 200γρ γιαούρτι
- 1 κγ μέλι
- 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Κόβετε το κουνουπίδι σε κομμάτια, στο μέγεθος φτερούγες κοτόπουλου, πλένετε και μετά στεγνώνετε καλά με μια πετσέτα.
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι μαζί με όλα τα μπαχαρικά και σε ένα άλλο τα αυγά με το γάλα και ανακατεύεται και τα δυο καλά. Βάζουμε τα κομμάτια κουνουπίδι πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό, και μετά ξανά στο αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με ένα δάκτυλο λάδι και 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά και Στραγγίζουμε άνω σε χαρτί κουζίνας.
- Για το ντιπ βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και χτυπάμε.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.