Quesadillas με κιμά και γουακαμόλε μας ετοίμασε σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του Breakfast@Star. Ένα από τα πιο δημοφιλή μεξικάνικα πιάτα. Μια πολύ απλή, νόστιμη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει.
Μπατζίνα με κολοκύθι και φέτα - Η πιο νόστιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας
Για τις quesadillas
· 2 Τορτίγιες μεγάλες
· 500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
· 1 Πιπεριά Φλωρίνης μεσαία
· 1/2 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο
· 2 Σκελίδες σκόρδο
· 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
· 60 γρ. Νερό
· 1 κ.γ. Κρεμμύδι σε σκόνη
· 2 κ.γ. Κύμινο
· 2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
· 1/2 κ.γ. Πιπέρι καγιέν
· 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
· 1/6 ματσάκι Φρέσκο κόλιανδρο
· 40 γρ. Καλαμπόκι σε κονσέρβα
· 30 γρ. Μαύρα φασόλια σε κονσέρβα
· 80 γρ. Τυρί τσένταρ τριμμένο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γουακαμόλε
· 150 γρ. Αβοκάντο
· 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
· 1/2 Ντομάτα φρέσκια
· 1/4 Ξερό κρεμμύδι
· 1 Λάιμ (χυμό)
· 2 κλωνάρια Φρέσκο κόλιανδρο
· Αλάτι
Παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες - Το ιδανικό ορεκτικό για κάθε περίσταση
Για τις quesadillas
· Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε δυνατή φωτιά.
· Προσθέτουμε στο τηγάνι ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
· Προσθέτουμε τον κιμά, τον “σπάμε” με την κουτάλα σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για 4 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε συχνά.
· Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
· Ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
· Προσθέτουμε το νερό, το κρεμμύδι σε σκόνη, την πάπρικα, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, με κλειστό καπάκι.
· Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια και ψιλοκομμένα τη φρέσκια ρίγανη και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη, να κρυώσει.
· Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τις τορτίγιες τη μία δίπλα στην άλλη.
Πασπαλίζουμε τη μισή επιφάνεια από τις 2 τορτίγιες ισόποσα με τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί.
· Απλώνουμε επάνω από το τυρί τον κιμά και το καλαμπόκι.
· Πασπαλίζουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο τυρί με τον ίδιο τρόπο και τις διπλώνουμε στη μέση, να καλυφθούν τα υλικά.
· Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 εκ., αφού ζεσταθεί, τοποθετούμε τις τορτίγιες τη μία δίπλα στην άλλη, πιέζουμε ελαφρώς από πάνω με μία σπάτουλα ταψιού και ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Για το γουακαμόλε
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αβοκάντο καθαρισμένο και το χυμό λάιμ και πιέζουμε με ένα πιρούνι να πολτοποιηθεί.
· Αφαιρούμε τις καρδιές της ντομάτας, κόβουμε σε κύβους μέχρι 1 εκ. και μεταφέρουμε στο μπολ.
· Προσθέτουμε στο μπολ ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε.
· Σερβίρουμε τις quesadillas κομμένες στη μέση με τη γουακαμόλε δίπλα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.