Quesadillas με κιμά και γουακαμόλε - Συνταγή για μεξικάνικες τορτίγιες

Μια πολύ απλή, νόστιμη συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει

Quesadillas με κιμά και γουακαμόλε μας ετοίμασε σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του Breakfast@Star. Ένα από τα πιο δημοφιλή μεξικάνικα πιάτα. Μια πολύ απλή, νόστιμη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει.

Μπατζίνα με κολοκύθι και φέτα - Η πιο νόστιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας

Για τις quesadillas

· 2 Τορτίγιες μεγάλες

· 500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο

· 1 Πιπεριά Φλωρίνης μεσαία

· 1/2 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο

· 2 Σκελίδες σκόρδο

· 1 κ.σ. Ελαιόλαδο

· 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας

· 60 γρ. Νερό

· 1 κ.γ. Κρεμμύδι σε σκόνη

· 2 κ.γ. Κύμινο

· 2 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή

· 1/2 κ.γ. Πιπέρι καγιέν

· 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη

· 1/6 ματσάκι Φρέσκο κόλιανδρο

· 40 γρ. Καλαμπόκι σε κονσέρβα

· 30 γρ. Μαύρα φασόλια σε κονσέρβα

· 80 γρ. Τυρί τσένταρ τριμμένο

· Αλάτι

· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γουακαμόλε

· 150 γρ. Αβοκάντο

· 1 κ.σ. Ελαιόλαδο

· 1/2 Ντομάτα φρέσκια

· 1/4 Ξερό κρεμμύδι

· 1 Λάιμ (χυμό)

· 2 κλωνάρια Φρέσκο κόλιανδρο

· Αλάτι

Παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες - Το ιδανικό ορεκτικό για κάθε περίσταση

Για τις quesadillas

· Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε δυνατή φωτιά.

· Προσθέτουμε στο τηγάνι ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.

· Προσθέτουμε τον κιμά, τον “σπάμε” με την κουτάλα σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για 4 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε συχνά.

· Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.

· Ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.

· Προσθέτουμε το νερό, το κρεμμύδι σε σκόνη, την πάπρικα, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, με κλειστό καπάκι.

· Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μαύρα φασόλια και ψιλοκομμένα τη φρέσκια ρίγανη και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη, να κρυώσει.

· Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τις τορτίγιες τη μία δίπλα στην άλλη.

Πασπαλίζουμε τη μισή επιφάνεια από τις 2 τορτίγιες ισόποσα με τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί.

· Απλώνουμε επάνω από το τυρί τον κιμά και το καλαμπόκι.

· Πασπαλίζουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο τυρί με τον ίδιο τρόπο και τις διπλώνουμε στη μέση, να καλυφθούν τα υλικά.

· Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 εκ., αφού ζεσταθεί, τοποθετούμε τις τορτίγιες τη μία δίπλα στην άλλη, πιέζουμε ελαφρώς από πάνω με μία σπάτουλα ταψιού και ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Για το γουακαμόλε

· Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αβοκάντο καθαρισμένο και το χυμό λάιμ και πιέζουμε με ένα πιρούνι να πολτοποιηθεί.

· Αφαιρούμε τις καρδιές της ντομάτας, κόβουμε σε κύβους μέχρι 1 εκ. και μεταφέρουμε στο μπολ.

· Προσθέτουμε στο μπολ ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε.

· Σερβίρουμε τις quesadillas κομμένες στη μέση με τη γουακαμόλε δίπλα.

Δείτε το breakfast@star

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top