Εύκολες συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβά

Συνταγές για διαφορετικούς σιμιγδαλένιους χαλβάδες

Η καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία ιδέα για έναν ξεχωριστό χαλβά.

Xαλβάς: Σιμιγδαλένιος, Φαρσάλων ή με ταχίνι;

Αν, λοιπόν, έχετε βαρεθεί τον κλασικό σιμιγδαλένιο ή αυτόν με το ταχίνι δοκιμάστε να φτιάξετε σιμιγδαλένιο με κρόκο Κοζάνης και ξηρούς καρπούς. 

Πανεύκολη συνταγή για cheesecake

Υλικά της Συνταγής

1 ποτήρι ηλιέλαιο
· 1 ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
· 1 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
· 3 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
· 4 ποτήρια ζεστό νερό
· 5 γρ. κρόκο Κοζάνης
· 80 γρ. σταφίδες
· 100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
· 1 βανιλίνη
· ½ κ.γ. κανέλα
· 1 πορτοκάλι μόνο το ξύσμα

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Αρχικά ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
· Προσθέτουμε όλο το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 2’.
· Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη 2’.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και προσθέτουμε τα 3 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα μαζί με τη κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
· Παράλληλα ρίχνουμε τους στήμονες από το κρόκο Κοζάνης στο 4ο ποτήρι νερού και το ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
· Το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 4’ με 5’, σε μέτρια φωτιά. Μόλις έχουμε ένα πουρέ, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε κομμάτια, τις σταφίδες, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την βανιλίνη και τα ανακατεύουμε.
· Μεταφέρουμε το χαλβά μας στην φόρμα με τρύπα στη μέση (26 εκατοστά) και τον απλώνουμε ομοιόμορφα,
· Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες να κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε.
· Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Φτιάξτε σιμιγδαλένιο χαλβά με cranberries και αμύγδαλα του MasterChef

Υλικά της Συνταγής

1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ψηλό σιμιγδάλι
1 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
4 ποτήρια νερό 
120 γρ. cranberries 
120 γρ. αμύγδαλα ψητά
1 κ. γλυκού κανέλλα σκόνη

Δείτε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τον πιο υπέροχο χαλβά 

 

Xαλβάς με μέλι και πορτοκάλι: Για τους λάτρεις του παραδοσιακού

Υλικά της Συνταγής


170γρ λάδι,  230γρ σιμιγδάλι ψιλό,  35γρ κορν φλάουρ, 30γρ νερό

Για το σιρόπι

600γρ ζάχαρη, 900γρ νερό,  1 κ.σ. μέλι,  80γρ χυμό πορτοκάλι , ξύσμα από ένα πορτοκάλι, μισή φλούδα λεμόνι,  μισό ξύλο κανέλας

Εκτέλεση της Συνταγής

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν. Όταν βράσουν σβήνουμε το μάτι και αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας. Παράλληλα,σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε. Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, ρίχνουμε το σιρόπι σε κλειστή φωτιά,σε 3 δόσεις,χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμαι. Προσέχουμε γιατί το μίγμα κοχλάζει και το σιμιγδάλι καίει. Αφού προσθέσουμε όλο το σιρόπι, ρίχνουμε και το κορν φλάουρ αραιωμένο στα 30γρ νερό και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον χαλβά μας στη φόρμα και αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε.
Tips: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλο καβουρδισμένο μέσα στον χαλβά αφού έχουμε προσθέσει όλα τα υλικά και τον ρίξουμε στην φόρμα. Επίσης, για να καλύψουμε και τους σοκολατολάτρεις, είτε μπορούμε να περιχύσουμε τον χαλβά με ένα γκανάζ σοκολάτας αφού κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε, είτε να προσθέσουμε μέσα στον χαλβά σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα.
Tips: Γκανάζ σοκολάτας: 50γρ γάλα-10γρ γλυκόζη-200γρ σοκολάτα υγείας λιωμένη.
Βράζουμε το γάλα με την γλυκόζη και ομογενοποιούμαι με την λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε το μίγμα λίγο να κρυώσει και επικαλύπτουμε το κέικ μας.

Δείτε το breakfast@star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top