Για τους γλυκατζήδες τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star προνόησε η Μαργαρίτα Νικολαΐδη και έφτιαξε ένα εύκολο και πεντανόστιμο cheesecake.
Η σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά για τη Συνταγή
250 γραμ. μπισκότα
125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
Λαιμ ξύσμα
Για την κρέμα
250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γραμ. τυρί κρέμα
100 γραµ ζάχαρη άχνη
1 κσ Λαιμ λεμονιού
1 κγ υγρή βανίλια ή κάψουλα
1 Λαιμ (ξύσμα)
1/2 κτγ μοσχοκάρυδο
Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
Εκτέλεση της Συνταγής
Για το μπισκότο
1. Αλέθουμε τα μπισκότα να γίνουν πούδρα.
2. Σε μια μπάσιμο προσθέτουμε το μπισκότο το βούτυρο λιωμένο και ξυσμα από λαϊμ.
3. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ταψί και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγεία για μια ώρα.
Για την κρέμα.
1. Βάζουμε το τυρί κρέμα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε λίγο να αφρατέψει( μπορούμε να το κάνουμε και στο χέρι)
2. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε πάλι μέχρι να διογκωθεί και η κρέμα μας.
3. Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα λαϊμ και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε την κρέμα για λίγο ακόμα.
4. Μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη την
τοποθετούμε πάνω από το μπισκότο σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για λίγο στο ψυγεία.
Για το βύσσινο
1. Στραγγίζουμε το βύσσινο απο τα πολλά υγρά και μόλις έχει σφίξει και η κρέμα τι ρίχνουμε από πάνω.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.