Φτιάξτε το πιο λαχταριστό αμερικάνικο cheesecake

Τα μυστικά για ένα πεντανόστιμο cheesecake

Ένα cheesecake τελείως διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή breakfast@star ο Παύλος Χάππιλος.

Eύκολη συνταγή για carrot cake

Ο σεφ ετοίμασε αμερικάνικο cheesecake και μας έδειξε βήμα-βήμα πώς να το φτιάξουμε.

Υλικά της Συνταγής 

Για τη βάση

200γρ μπισκότα, 70γρ λιωμένο βούτυρο 

Για την κρέμα

4 αυγά, 500γρ κρέμα τυρί,  200γρ γιαούρτι, 150γρ ζάχαρη,  1 βανιλίνη

Πεντανόστιμη τάρτα τριπλής σοκολάτας

Εκτέλεση της Συνταγής

Πρώτα ετοιμάζουμε το ταψί. Περνούμε ένα ταψί 23εκ με αποσπώμενο πάτο, απλώνουμε λαδόκολλα στον πάτο και γύρο, και καλύπτουμε από κάτω με αλουμινόχαρτο (θα μπει μέσα σε ένα άλλο μεγαλύτερο ταψί με νερό στον φούρνο όποτε θέλουμε να το προστατέψουμε).
Αλέθουμε τα μπισκότα σε ένα μουλτι, βάζουμε και το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε στον πάτο του ταψιού. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα 4 ασπράδια μαρέγκα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μίξερ βάζουμε την κρέμα τυρί, το γιαούρτι, την ζάχαρη και την βανιλίνη και χτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.

Όταν έχουμε μια ωραία κρέμα προσθέτουμε τους 4 κρόκους ένα ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώνουμε την μαρέγκα μας μέσα στην κρέμα και την ρίχνουμε προσεκτικά μέσα στο ταψί. Βάζουμε το ταψί μας μέσα σε ένα άλλο μεγαλύτερο ταψί στο οποίο ρίχνουμε 3 εκατοστά ζεστό νερό. Βάζουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, μετά χαμηλώνουνε στους 150 για άλλη μισή ώρα. Δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο, το cheesecake θα πάρει χρώμα από πάνω, κλείστε τον φούρνο μετά το ψήσιμο και αφήστε μέσα στον φούρνο για άλλες 2-3 ώρες με τον φούρνο κλειστό.

Το cheesekace αυτό θέλει πολύ αργό και απαλό κρύωμα για να μας βγει ωραίο και αφράτο σαν σφουγγάρι. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στον φούρνο βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε από το ταψί με το νερό, καλύπτουμε και από πάνω με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για άλλες 2-3 ώρες.

Δείτε το breakfast@star 

 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top