Eύκολη συνταγή για carrot cake

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο νόστιμο κέικ καρότο

Αν σας αρέσουν τα cake αλλά έχετε βαρεθεί συνεχώς να τρώτε τα έτοιμα, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνη σας μία εύκολη συνταγή που έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Eύκολη συνταγή για κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι

Ο σεφ έφτιαξε cake καρότο και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Θέλεις να κάνεις αποτοξίνωση; Φάε αυτό το cake σοκολάτα!

Υλικά για τη Συνταγή

· 4 αυγά
· 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 280 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
· 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 280 γρ. ηλιέλαιο
· 2 κ.γ. σόδα
· 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· ½ κ.γ. αλάτι
· 2 κ.γ. κανέλα
· 6 μέτρια καρότα
· 120 γρ. καρύδια
· 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για το ταψί
· 1 κ.σ. αλεύρι γ. ο. χ. , για το ταψί

Υλικά για το frosting

· 225 γρ. κρέμα τυρί
· 100 γρ. βούτυρο
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 400 γρ. άχνη ζάχαρη
· 100 γρ. τριμμένα καρύδια

Υλικά για το σερβίρισμα

· Καρύδια τριμμένα σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς.
· Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο, τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού (22*33).
· Πασπαλίζουμε το ταψί με κακάο και το τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
· Ανακατεύουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2’.
· Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, τα καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.
· Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι, σε 2 δόσεις στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα σώμα τα υλικά μεταξύ τους.
· Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
· Τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα προσθέτουμε στο κάδο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
· Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσαμε προηγούμενος και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 50’ με 55’.
· Αφήνουμε να κρυώσει για 30’, ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Εκτέλεση για το frosting

· Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο σε κομμάτια μαζί με την κρέμα τυρί, τη άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.

· Ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και κρεμώδες, περίπου 4’.
· Μεταφέρουμε το frosting επάνω από το κέικ και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής το απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια, με τα τριμμένα καρύδια από πάνω και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top