Αν σας αρέσουν τα cake αλλά έχετε βαρεθεί συνεχώς να τρώτε τα έτοιμα, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνη σας μία εύκολη συνταγή που έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Ο σεφ έφτιαξε cake καρότο και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά για τη Συνταγή
· 4 αυγά
· 400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 280 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
· 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 280 γρ. ηλιέλαιο
· 2 κ.γ. σόδα
· 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· ½ κ.γ. αλάτι
· 2 κ.γ. κανέλα
· 6 μέτρια καρότα
· 120 γρ. καρύδια
· 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για το ταψί
· 1 κ.σ. αλεύρι γ. ο. χ. , για το ταψί
Υλικά για το frosting
· 225 γρ. κρέμα τυρί
· 100 γρ. βούτυρο
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 400 γρ. άχνη ζάχαρη
· 100 γρ. τριμμένα καρύδια
Υλικά για το σερβίρισμα
· Καρύδια τριμμένα σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση της Συνταγής
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς.
· Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο, τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού (22*33).
· Πασπαλίζουμε το ταψί με κακάο και το τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
· Ανακατεύουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2’.
· Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, τα καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.
· Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι, σε 2 δόσεις στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα σώμα τα υλικά μεταξύ τους.
· Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
· Τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα προσθέτουμε στο κάδο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
· Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσαμε προηγούμενος και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 50’ με 55’.
· Αφήνουμε να κρυώσει για 30’, ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
Εκτέλεση για το frosting
· Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο σε κομμάτια μαζί με την κρέμα τυρί, τη άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
· Ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και κρεμώδες, περίπου 4’.
· Μεταφέρουμε το frosting επάνω από το κέικ και με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής το απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια, με τα τριμμένα καρύδια από πάνω και απολαμβάνουμε.