Aν σας αρέσει το cake αλλά το θεωρείτε μπελαλίδικο γλυκό για να το φτιάξετε μόνοι σας, δοκιμάστε την εύκολη συνταγή που έδειξε ο Παύλος Χάππιλος στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.
Yλικά της Συνταγής
4 αυγά
200γρ γιαούρτι
150μλ λευκό λάδι
2 βανιλίνες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χυμό από μισό πορτοκαλι
200γρ ζάχαρη
280γρ αλεύρι
2κγ μπέικιν πάουντερ
100γρ αμύγδαλο τριμμένο
Για το γλάσο
125γρ κουβερτούρα
Τον χυμό από το άλλο μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση της Συνταγής
Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, τις βανιλινες και το ξύσμα πολύ καλά σε ένα μίξερ μέχρι να ασπρισουν. Προσθέτουμε το λάδι λιγο λιγο στο μίξερ και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και τον χυμό από το πορτοκάλι. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το αμύγδαλο και το μπέικιν παόυντερ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο -λίγο το αλεύρι κτλ στο μίγμα του αυγού και διπλώνουμε με μια σπάτουλα, πρέπει να βγει ένα σφιχτό μίγμα. Βάζουμε σε φόρμα στεφάνι καλά λαδωμένη και ελαφρός αλευρωμένη και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά η μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Για το γλάσο λιώνουμε την σοκολάτα σε ένα Bain marrie, αφαιρούμε από το ζεστό νερό και αφήνουμε λίγο την σοκολάτα να κρυώσει 1 λεπτό πριν προσθέσουμε τον χυμό πολύ καλά σουφρωμένο και χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βγάζουμε το κέικ από την φόρμα όταν κρυώσει καλά, ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και εάν θέλουμε κι αλλά σπασμένα αμύγδαλα από πάνω και σερβίρουμε.