Πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά και ανθότυρο

Μία σούπερ συνταγή από τον Παύλο Χάππιλο

Μία πολύ ωραία ιδέα για το τι μπορούμε να φτιάξουμε στο καθημερινό τραπέζι, μας δίνει ο Παύλος Χάππιλος.

Yπέροχες συνταγές για μακαρόνια

O σεφ έφτιαξε λαζάνια με κιμά και ανθότυρο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Υλικά Συνταγής 

1 πακέτο λαζάνια (500γρ)
400γρ κιμά βοδινό
400γρ κιμά χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλα καρότα
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
500γρ ντομάτες στον τρίφτη ή ένα πακέτο κον κασέ
250γρ ντοματίνια
1 κουταλάκι μέλι ή ζάχαρη
1 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
500 γρ ανθότυρο
100γρ αλεύρι
100γρ βούτυρο
1 λίτρο γάλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
200 γρ κεφαλοτύρι (ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί)

Εκτέλεση της Συνταγής 

Ξεκινάμε με τον κιμά, τρίβουμε το κρεμμύδι και το καρότο στον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες και τα βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Αφήνουμε λίγο να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε τον κιμά μας. Ανακατεύουμε καλά στην αρχή να σπάσει καλά ο κιμάς μας και μετά το αφήνουμε να τηγανιστεί καλά μέχρι ο κιμάς να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να μην έχει καθόλου υγρά το τηγάνι. Όταν καβουρδιστεί καλά ο κιμάς προσθέτουμε τον πελτέ μαζί με τα ντοματίνια κομμένα στα 4. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες στον τρίφτη (ή την κονκάσε) το μέλι ,κύμινο, κανέλα, αλάτι και πιπέρι, η σάλτσα μας πρέπει να είναι αρκετά αλμυρή μην φοβηθείτε το αλάτι. Την αφήνουμε να βράσει ελαφρώς για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μελώσει.

Πέρνουμε ενα πυρέξ και βουτυρώνουμε πολύ καλά.Βάζουμε απο κάτω τα φύλλα των λαζανιών, δεν χρειάζετε να αγγίζουν το ένα με το άλλο γιατί μεσα στον φούρνο αυτα θα φουσκώσουν οποτε αφήνουμε κενό μεταξυ τους. απο πάνω, βάζουμε τον κιμά μας σε λεπτή  στρώση και μικρες  κουταλιές απο το ανθοτυρο μας σε ολο τον κιμα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με λαζάνια,κιμά, ανθότυρο, θέλουμε τουλάχιστον 3 στρώματα οπότε υπολογίστε το για να σας φτάσει ο κιμάς, εαν κάνετε 4 στρώματα ειναι ό,τι πρέπει.


Οταν τελειωσετε το στρωσιμο στο πυρεξ αναβετε τον φουρνο στους 180 και ξεκινατε την μπεσαμελ η οποια θα παει απο πανω. Σε μια κατσαρολα λιωνουμε το βουτυρο και προσθετουμε το αλευρι και χτυπάμε με ενα συρμα μεχρι να καβουρδιστει καλα το αλευρι. προσθετουμε λιγο λιγο το γαλα ανακατευοντας συνεχως με το συρμα μεχρι να προστεθεί ολο και οταν παρει βραση.
αφαιρούμε από τη  φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλάτι. Καλύπτουμε τα λαζάνια μας με τη μπεσαμέλ απλώνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χρώμα από πάνω.

Δείτε το Breakfast@star 

 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top