Eύκολη συνταγή για vegan ριζότο με λαχανικά

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δίνει μία vegan συνταγή για αρχάριους

Για τους vegan τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star προνόησε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έδωσε μία συνταγή για vegan ριζότο με λαχανικά. 

Πώς να φτιάξετε σπιτικούς κύβους λαχανικών

Τη συνταγή αυτή μάλιστα μπορούν να τη φτιάξουν ακόμα και οι αρχάριοι.

Σας αρέσει το ριζότο; Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές

Υλικά για vegan ριζότο με λαχανικά

· 300 γρ. ρύζι 
· 3 σκελίδες σκόρδο
· 2 πράσα μόνο το λευκό μέρος
· 400 γρ. μανιτάρια
· 8 σπαράγγια
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 120 γρ. λευκό κρασί
· 950 γρ. ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
· 50 γρ. βούτυρο φυτικό
· 80 γρ. τριμμένο τυρί φυτικό

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Αρχικά, αφαιρούμε το χοντρό μέρος από τα λαχανάκια, τα κόβουμε στη μέση στο ξύλο κοπής και τα βάζουμε για 3’ σε νερό που βράζει.
· Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρουμε κατευθείαν σε μπολ με παγωμένο νερό να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σουρώνουμε πού καλά.
· Κόβουμε με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε το σκληρό μέρος από τα σπαράγγια τα βάζουμε για 2’ σε νερό πού βράζει και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με προηγουμένως.
· Ζεσταίνουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα με μεγάλη βάση το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, καθαρίζουμε με χαρτί τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες και τα σοτάρουμε στο τηγάνι για 3’.
· Κόβουμε στη μέση, κατά μήκος σε φέτες το πράσο, το προσθέτουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε σε μέτρια τη φωτιά.
· Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα φύλλα από το ένα κλωνάρι θυμάρι και ρίγανη, τα προσθέτουμε μαζί με λίγο βούτυρο και αλάτι στη κατσαρόλα, σοτάρουμε για 3’ και τα αποσύρουμε όλα σε ένα μπολ.
· Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στη ιδιά κατσαρόλα, το σοτάρουμε για 1΄ σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να το σοτάρουμε για ακόμα 4’.
· Σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ζωμό με μια κουτάλα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να τραβήξει το ρύζι τα υγρά, ρίχνουμε την επόμενη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μισοβράσει το ρύζι. Σε αυτό το σημείο μεταφέρουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια από το μπολ και συνεχίζουμε τη διαδικασία με το ζωμό και το ανακάτεμα μέχρι να βράσει το ρύζι.
· Παράλληλα ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τα σπαράγγια κομμένα σε πλάγια κομμάτια ή ολόκληρα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τα σοτάρουμε ελαφρός, τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα λαχανάκια Βρυξελλών.
· Αφού το ρύζι μας έχει βράση στο βαθμό που επιθυμούμε αποσύρουμε και σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το τριμμένο τυρί στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε πολύ καλά να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους, προσθέτουμε λίγο θυμάρι ψιλοκομμένο και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι στο φαγητό μας.
· Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με το λαχανάκι Βρυξελλών και τα σπαράγγια από πάνω.

Δείτε το Breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top