Σας αρέσει το ριζότο; Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές

Ευκαιρία στις διακοπές να δοκιμάσεις νέες συνταγές

Αν σας αρέσει το ριζότο, πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε τις δύο παρακάτω συνταγές.

Ριζότο με σπανάκι, φέτα και αβγό πανέ(από τους σεφ- παρουσιαστές του Cook Beef)

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή  από το Cook Beef:

Υλικά:
•    100γρ. ρύζι arborio
•    1λ. ζωμός λαχανικών
•    250γρ. σπανάκι
•    ½ μάτσο άνηθος
•    Μυρώνια
•    1 Λεμόνι
•    100γρ. Φέτα
•    2 Αβγά
•    1 αβγό για πανάρισμα
•    100γρ. Αλεύρι
•    100γρ. Πάνκο
•    50γρ. Βούτυρο
•    100γρ. Παρμεζάνα
•    Αλάτι
•    Πιπέρι
•    Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε σοτάροντας το ρύζι σε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών μέσα στο ριζότο μας. Σε μια κατσαρόλα μπλανσάρουμε το σπανάκι, το παγώνουμε για να κρατήσει το χρώμα του και το μπλεντάρουμε, ώστε να γίνει σαν κρέμα. Μόλις είναι έτοιμο το ριζότο, ρίχνουμε μέσα τη κρέμα από το σπανάκι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ξύσμα από ένα λεμόνι. Χυλώνουμε με λίγο βούτυρο και παρμεζάνα εκτός φωτιάς.
Βάζουμε το αβγό για 3 λεπτά σε νερό που βράζει και το αφήνουμε άλλα 3 στο νερό με κλειστό το μάτι. Το παγώνουμε, το καθαρίζουμε και το πανάρουμε με αλεύρι, αβγό και φρυγανιά. Το τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι. Κόβουμε κομματάκια τη φέτα και την καίμε με ένα φλόγιστρο για να πάρει καπνιστό άρωμα. Στήνουμε το πιάτο το ριζότο, τοποθετούμε το αβγό και γύρω γύρω τη φέτα.

Λαχταριστή μπαλοτίνα από μπούτι κοτόπουλο & Ριζότο grana Padano

Ριζότο με κρέμα σπαραγγιών δια χειρός Πάνου Ιωαννίδη

H επόμενη νόστιμη συνταγή έχει την υπογραφή του Πάνου Ιωαννίδη ο οποίος και την είχε δείξει αναλυτικά στους τηλεθεατές του MasterClass.

ΚΡΕΜΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΩΝ

•    480 γρ. σπαράγγια
•    180 γρ. κρεμμύδι
•    120 ml ελαιόλαδο
•    640 ml κρέμα γάλακτος
•    10 γρ. αλάτι

ΤΟΣΤΑΡΙΣΜΑ

•    60 ml ελαιόλαδο
•    32 γρ. βούτυρο
•    120 γρ. κρεμμύδι
•    240 γρ. ρύζι
•    180 ml λευκό κρασί (μαλαγουζιά)
•    780 – 800 ml ζωμό λαχανικών
•    400 γρ κρέμα σπαραγγιών
•    2 σπαράγγια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

ΜΑΝΤΕΚΟΥΡΑ

•    220 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•    20 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (ασε)
•    8 φιλέτα λάιμ κομμένα σε 3 κομμάτια το καθένα
•    Q.S. αλάτι
•    Q.S μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
•    8 φιλέτα λάιμ
•    Q.S. ξύσμα λάιμ
•    12 σπαράγγια (τις κορυφές μόνο)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για την κρέμα σπαραγγιών:
1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (ασέ). Κόβουμε τα σπαράγγια σε λεπτές ροδέλες (ροντέλ).
2. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια θερμοκρασία για 1 λεπτό.
3. Ρίχνουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό στην ίδια θερμοκρασία. Προσέχουμε να μην πάρει χρώμα το σπαράγγι.
4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε 10-15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια και να μειωθεί η ποσότητα της κρέμας κατά τα δυο τρίτα.
5. Προσθέτουμε αλάτι.
6. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Για το τοστάρισμα:
1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (ασέ).
2. Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα.
Tip: Είναι πολύ σημαντικό η ένταση της φωτιάς στον ζωμό να είναι όσο πιο χαμηλή γίνεται, γιατί διαφορετικά, εάν είναι πολύ υψηλή, αυτός θα εξατμιστεί και η τελική ποσότητα που θα προκύψει δε θα είναι επαρκής για να μαγειρευτεί το ρύζι.
3. Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
4. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7 δευτερόλεπτα.
5. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
6. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στο μέγιστο και προσθέτουμε σταδιακά τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
7. Μετά από 11 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα σπαραγγιών και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό σταδιακά ανακατεύοντας για 11 λεπτά.
8. Προσθέτουμε τα κομμένα σε ροδέλες σπαράγγια.
9. Συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμα το βράσιμο ανακατεύοντας καλά το ριζότο.
Για τη μαντεκατούρα:
1. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα με το ρύζι από τη φωτιά και προσθέτουμε από την παρμεζάνα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το ριζότο και η υφή του να γίνει απαλή, γυαλιστερή και κρεμώδης.
2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το λάιμ.
3. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
4. Σερβίρουμε με ρηχό πιάτο.
Για τη διακόσμηση του πιάτου:
1. Κόβουμε το κάθε φιλέτο λάιμ σε 3 κομμάτια.
2. Κόβουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις ρίχνουμε σε βραστό νερό για 10 δευτερόλεπτα. Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις κρυώνουμε σε παγωμένο νερό.
3. Κόβουμε τις κορυφές στα δύο κατά μήκος.
4. Τοποθετούμε τα κομμάτια του λάιμ, τις κορυφές από τα σπαράγγια και λίγο ξύσμα λάιμ πάνω από το ριζότο.
Tip: Καλό είναι να έχουμε έτοιμες τις παρασκευές που θα χρειαστούν για τη διακόσμηση του πιάτου πριν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε το ριζότο, επειδή το ριζότο πρέπει να σερβίρετε αμέσως. Τις ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα λίγο πριν τις χρησιμοποιήσουμε.

 

Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top