Λαχταριστή μπαλοτίνα από μπούτι κοτόπουλο & Ριζότο grana Padano

Τι ετοίμασε για τους τηλεθεατές του Cook Beef o Νίκος Θωμάς;

Το Cook Beef επέστρεψε το Σάββατο 15/5/2021 και οι αγαπημένοι chef Νίκος Θωμάς, Χρήστος Γλωσσίδης, Μάνος Σαρρής, Σάββας Λιχανίδης και Σταύρος Βαρθαλίτης θέλησαν να αναβαθμίσουν κάποιες συταγές του στρατού.

Νίκος Θωμάς

Την αρχή έκανε ο Νίκος Θωμάς, ο οποίος ετοίμασε: «Μπαλοτίνα από μπούτι κοτόπουλο & Ριζότο grana Padano και Σάλτσα από γλυκό κρασί».

Δες τα προηγούμενα επεισόδια του Cook Beef

Υλικά για 4 άτομα
Για την μπαλοτίνα:
4 μπούτια κοτόπουλο
Καπνιστή πάπρικα
Σκόνη σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

Για το ριζότο:
500 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 μέτριο κρεμμύδι
200 ml λευκό κρασί
1 κομμάτι παρμεζάνα
500 ml ζωμό κοτόπουλο
200 γρ. βούτυρο
1 ματσάκι σχοινόπρασο

Για τη σάλτσα:
200ml λευκό κρασί
1 κγ ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο


Εκτέλεση
Σοτάρουμε κρεμμύδι με  λίγο λάδι και βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα  και το σβήνουμε με κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου σταδιακά. Πριν τελειώσει ο βρασμός του ριζότο μας, προσθέτουμε το βούτυρο και τη γκράνα παντάνο. Όταν γίνει το ριζότο, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο, παρμεζάνα και το σχοινόπρασο. Παράλληλα, φιλετάρουμε το μπούτι, το βάζουμε σε μεμβράνη, προσθέτουμε αλατοπίπερο, καπνιστή πάπρικα, σκόνη σκόρδου και το κάνουμε μπαλοτίνα. Βάζουμε τη μπαλοτίνα στο νερό να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός, βγάζουμε τη μεμβράνη και σοτάρουμε το κοτόπουλο για να πάρει χρώμα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο κρασί, μια κουταλιά ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να κατέβει. Εφόσον δούμε ότι έχει κατέβει αρκετά, ρίχνουμε και λίγο βούτυρο για να δέσει. Σερβίρουμε το ριζότο, κόβουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε και αυτό στο πιάτο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα κρασιού.

Δείτε και άλλες συνταγές από την εκπομπή Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top