Χοιρινό μελωμένο με πατάτες εκραζέ

Δείτε την καταπληκτική συνταγή που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης

Για να ξεκινήσει μελωμένα η καινούρια εβδομάδα ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star και μας έφτιαξε χοιρινό μελωμένο με πατάτες εκραζέ. Ας δούμε αναλυτικά την διαδικασία που ακολούθησε βήμα βήμα.

Blondie με φυστίκι Aιγίνης και σοκολάτα

Υλικά για το χοιρινό 

1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μερίδες, 1½ κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 πορτοκάλια το χυμό,1 το ξύσμα, 1 λεμόνι το χυμό, 2 κ.σ. μουστάρδα, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.

Υλικά για τις πατάτες

700 γρ. πατάτες, 50 γρ. βούτυρο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/3 κ.γ μοσχοκάρυδο, 1/3 ματσάκι σχοινόπράσο, αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.

Λαχταριστό κοτόπουλο με σταφύλια

Εκτέλεση της συνταγής

Προθερμαίνουμε στον αέρα, το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε τις πατάτες. Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και τις πατάτες ολόκληρες. Ελέγχουμε και μόλις βράσουν οι πατάτες αποσύρουμε από την φωτιά, τις σουρώνουμε και τις καθαρίζουμε από τη φλούδα. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε κάποιες πουρέ και αφήνουμε άλλες σε αρκετά κομμάτια μεγάλα. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σχοινόπρασο,το γάλα ζεστό και όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά. Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά του χοιρινού, έκτος από το χοιρινό και τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε γάστρα(34*34) ή ταψί(33*25) το οποίο θα σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί, μεταφέρουμε το χοιρινό και τη μαρινάδα, προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας, πολύ καλά. Σκεπάζουμε με το καπάκι ή κλείνουμε με το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στους 180 βαθμούς. Στα τελευταία 15 λεπτά ψησίματος ξεσκεπάζουμε να δώσουμε χρώμα στο κρέας. Σερβίρουμε με πατάτα εκραζέ και τη σάλτσα του ψησίματος από πάνω.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top