Ένα πεντανόστιμο και συνάμα ελαφρύ γλυκό λεμόνι με σαβαγιάρ έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. νερό βραστό
100 γρ. ζελέ λεμόνι
175 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
400 γρ. γάλα συμπυκνωμένο (στην κατάψυξη για 2 ώρες)
Εκτέλεση της συνταγής
Βήμα 1
Βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το χυμό πορτοκάλι και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25×35.
Τα βουτάμε για 1 δευτερόλεπτο.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ προσέτουμε το νερό, το ζελέ, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Χτυπάμε το γάλα εβαπορέ (από τη κατάψυξη) με το μίξερ σε δυνατή ένταση, μέχρι να αφρατέψει (σαν μαρέγκα).
Βήμα 4
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το ζελέ στο γάλα και ανακατεύουμε με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην μείνουν υγρά στον κάτω μέρος του μπολ.
Βήμα 5
Μόλις είναι έτοιμη η αφράτη κρέμα, την στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα σαβαγιάρ.
Βήμα 6
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το κόψουμε.
Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.