Αφράτο γλυκό λεμόνι με σαβαγιάρ

Είναι ελαφρύ και πεντανόστιμο

Ένα πεντανόστιμο και συνάμα ελαφρύ γλυκό λεμόνι με σαβαγιάρ έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Brownies με καρύδια, honeycomb και σάλτσα λευκής σοκολάτας

Υλικά

1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
200 γρ. νερό βραστό
100 γρ. ζελέ λεμόνι
175 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
400 γρ. γάλα συμπυκνωμένο (στην κατάψυξη για 2 ώρες)

Ζουμερά ντόνατς - μπριός με σάλτσα ροδάκινου!

Εκτέλεση της συνταγής


Βήμα 1

Βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το χυμό πορτοκάλι και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25×35.
Τα βουτάμε για 1 δευτερόλεπτο.

Βήμα 2

 Σε ένα μπολ προσέτουμε το νερό, το ζελέ, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Χτυπάμε το γάλα εβαπορέ (από τη κατάψυξη) με το μίξερ σε δυνατή ένταση, μέχρι να αφρατέψει (σαν μαρέγκα).

Βήμα 4

 Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το ζελέ στο γάλα και ανακατεύουμε  με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην μείνουν υγρά στον κάτω μέρος του μπολ.

Βήμα 5

Μόλις είναι έτοιμη η αφράτη κρέμα, την στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα σαβαγιάρ.

Βήμα 6

 Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το κόψουμε.

Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top