Πώς να φτιάξετε βάσκικο «καμένο» cheesecake

O Λάμπρος Βακιάρος έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Άλλη μία ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη συνταγή έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Γευστικό γλυκό ψυγείου

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε βάσκικο «καμένο» cheesecake δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές πώς μπορούν να το φτιάξουν.

Mαμαδίστικο γλυκό ψυγείου βανίλια με φράουλα

Υλικά

900 γρ. τυρί κρέμα (θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
6 μεσαία αυγά
470 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
50 γρ. κορν φλάουρ ή αλεύρι

Διαδικασία 

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 2

Σε μίξερ αφρατευούμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά.
 Αν θέλουμε να δώσουμε στο τυρί κρέμα θερμοκρασία δωματίου το προσθέτουμε για 15 – 20 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τα χτυπάμε για 15’’ προτού συνεχίσουμε με το επόμενο κ.ο.κ. .

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την βανίλια, το αλάτι, και το χυμό λεμόνι και ομογενοποιούμε. Με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής σιγουρευόμαστε ότι δεν έχει μείνει τυρί κρέμα στα τοιχώματα του μπολ.

Βήμα 4

 Τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και με την μαρίζ το ομογενοποιούμε με κυκλικές κινήσεις σου μείγμα.

Βήμα 5 

Βουτυρώνουμε ελαφρώς μία φόρμα ζαχαροπλαστικής 25 εκ. και προσθέτουμε 3 φύλλα χαρτί ψησίματος που σιγουρευόμαστε ότι τα έχουμε πιέσει καλά στις άκρες. Διπλώνουμε προς τα έξω έτσι ώστε το χαρτί να αγκαλιάσει την περίμετρο της φόρμας και με ένα ψαλίδι κόβουμε τα περιττά μέρη.

Βήμα 6

 Αδειάζουμε τη κρέμα στη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 30’-35’. Είναι φυσιολογικό το πάνω μέρος του Βασκικού cheesecake να μας φαίνεται ελαφρώς ‘καμένο’.

Βήμα 7

 Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 h.

Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top