Βελουτέ τραχανάς με μανιτάρια πορτσίνι και σαλάμι Λευκάδος

Απολαυστική συνταγή από τον Νίκο Θωμά

Αγαπάτε τα παραδοσιακά πιάτα, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό; Αν ναι, τότε μπορείτε να φτιάξετε «Βελουτέ τραχανά με μανιτάρια πορτσίνι και σαλάμι Λευκάδος», όπως πρότεινε ο Νίκος Θωμάς μέσα από την εκπομπή «Cook Beef».

Δες τα προηγούμενα επεισόδια του Cook Beef

Υλικά
400 γρ. τραχανός ξινός
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
1 συσκευασία αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
200 γρ. σαλάμι Λευκάδος

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μαζί με το υπόλοιπο κρεμμύδι, τις άκρες από το πράσο και λίγο θυμάρι. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι με το πράσο βάζουμε ψιλοκομμένο θυμάρι και τον τραχανά. Σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί ο τραχανάς. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε ψιλοκομμένα το σαλάμι μαζί με λίγο μανιτάρι. Τέλος μπλεντάρουμε τον τραχανά μέχρι να έρθει στην υφή που θέλουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας από πάνω το σαλάμι με τα μανιτάρια.

Δείτε και άλλες συνταγές από την εκπομπή Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top