Αλμυρό μπριός με πέστο και λιαστή ντομάτα

O Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει άλλη μία ξεχωριστή συνταγή

Μία ωραία ιδέα για πρωινό μας έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Δευτέρας μέσα από τη στήλη μαγειρικής του στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Δύο συνταγές με σολομό που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο σεφ έφτιαξε αλμυρό μπριός με πέστο και λιαστή ντομάτα και έδειξε στους τηλεθεατές βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Σας αρέσουν τα ψάρια; Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές

Υλικά

240 γρ. γάλα + 15 γρ. ξίδι
900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. ζάχαρη
1 ½ φακελάκι μαγιά αποξηραμένη
1 κ.σ. λάτι
6 αυγά + 2 κρόκους
170 γρ. αγελαδινό βούτυρο
1 αυγό + 15 γρ. νερό
200 γρ. πέστο βασιλικού
80 γρ. λιαστή τομάτα
160 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα

Εκτέλεση 


Βήμα 1

Ενσωματώνουμε το γάλα με το ξίδι και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά, έως ότου ‘κόψει’.

Βήμα 2

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την αποξηραμένη μαγιά και το αλάτι και με το ‘Κ’ ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά με τους κρόκους, το βουτυρόγαλα (γάλα με ξίδι) και συνεχίζουμε το ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

 Αλλάζουμε το εργαλείο του μίξερ από ‘K’ σε γάντζο και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο σε 2-3 δόσεις. Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη θα πρέπει να ξεκολλά από τα τοιχώματα.

Βήμα 4

 Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και το κάθε μέρος σε 3 ίσα μέρη. Με έναν πλάστη ανοίγουμε το κάθε μέρος σε παραλληλόγραμμο σχήμα και στη συνέχεια με ένα πινέλο αλείφουμε με το αυγό (όπου έχουμε αναμείξει με το νερό). Απλώνουμε το πέστο βασιλικού το 1/6 της παρμεζάνας και τη λιαστή τομάτα στην επιφάνειας της ζύμης και στη συνέχεια ‘ρολάρουμε’ από τη φαρδιά πλευρά σε ένα ρολό, πλάθοντας τις άκρες έτσι ώστε να θωρακιστούν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα δύο μέρη.

Βήμα 5

Τοποθετούμε κάθετα στην επιφάνεια εργασίας και παράλληλα μεταξύ τους τις 3 ζύμες. Κόβουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι τη κάθε ζύμη κρατώντας 3 δάχτυλα στο πάνω μέρος έτσι ώστε να μην διαχωριστεί εντελώς (άρα η κάθε ζύμη θα έχει 2 άκρες). Αρχικά πιέζουμε τις 3 πάνω πλευρές από τα μπαστούνια και Πλέκουμε τις 6 ‘κοτσίδες’ της ζύμης σαν να φτιάχνουμε ένα τσουρέκι. Στη συνέχεια, τοποθετούμε από κάτω τις άκρες και μεταφέρουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για την 2η φόρμα.

Βήμα 6

Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει έως ότου διπλασιαστεί περίπου για 1.30 – 2 ώρες.

Βήμα 7

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Παράλληλα, με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο από το αυγό που έχει περισσέψει και ψήνουμε αρχικά για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, καλύπτουμε το ψωμί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 – 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top