Cook Beef: Θωμάς και Γλωσσίδης φτιάχνουν donuts και milkshake

H εκπομπή προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:30

Ο Νίκος Θωμάς και ο Χρήστος Γλωσσίδης μπήκαν  πάλι στην κουζίνα και μας έδειξαν στους τηλεθεατές του Star πώς να φτιάξουν  λαχταριστά donuts είτε για να τα συνοδέψουμε με τον καφέ μας το πρωί, είτε για να τα απολαύσουμε ως επιδόρπιο.

Κάποια στιγμή μπήκε να βοηθήσει και ο Μανώλης Σαρρής. Koυβέντα στην κουβέντα ο Νίκος Θωμάς σκέφτηκε να κάνουν και ένα milkshake ως συνοδευτικό για τα donuts. 

Cook Beef: Δείτε backstage φωτογραφίες από το σημερινό επεισόδιο

Υλικά για donuts 

180 γρ. γάλα
2,5 κ.γ. μαγιά
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών

Εκχύλισμα βανίλια

Ξύσμα πορτοκάλι

330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μία πρέζα αλάτι
Toppings (4 εκδοχές)

Για το γλάσο βατόμουρο:

Βατόμουρα
Άχνη ζάχαρη
Για το λευκό γλάσο:
Άχνη ζάχαρη
Γάλα
Πραλίνα φουντουκιού
Επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Cook Beef: Λαχταριστό «Κους κους με πέστο» από τον Σάββα Ληχανίδη

Εκτέλεση Συνταγής 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, χλιαρό το γάλα και το βούτυρο λιωμένο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκάλι. Προσθέτουμε τα 2 μείγματα στο μίξερ με τον γάντζο. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφαιρούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του. Ανοίγουμε την ζύμη, κόβουμε τα donuts στο μέγεθος που θέλουμε και τα αφήνουμε περίπου για μισή ώρα να φουσκώσουν ξανά. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Γλασάρετε και διακοσμήστε με ό,τι σας αρέσει.

Για το Γλάσο Βατόμουρο

Χτυπάμε τα βατόμουρα σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα και προσθέτουμε ζάχαρη άχνη μέχρι να δέσει.

Για το λευκό γλάσο:

Χτυπάμε με σύρμα το γάλα μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Μη χάνετε το «Cook Beef» κάθε Σάββατο στις 18:30 στο Star

Δείτε όλα τα επεισόδια του «Cook Beef» εδώ 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top