Masterclass: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ετοιμάζει ομελέτα... οκονομιγιάκι!

Το ιαπωνικό πιάτο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

box contest in article

To 7ο Masterclass είναι αφιερωμένο στην ασιατική κουζίνα, η οποία χαρακτήρισε την εβδομάδα που πέρασε στο MasterChef 5. O Σωτήρης Κοντιζάς ετοιμάζει για τους παίκτες ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο, με την βοήθεια του Παναγιώτη Τζαμαλή.  

MasterChef 5: Η σπόντα του Σωτήρη Κοντιζά για τον Στέφανο

Το οκονομιγιάκι είναι μια ομελέτα με βάση το λάχανο, στην οποία μπορούν να προστεθούν πάρα πολλά υλικά. Ο σεφ το παρομοίασε με «αλμυρό γιαπωνέζικο pancake» και έδειξε στους διαγωνιζόμενους όλη τη διαδικασία παρασκευής του. 

Σωτήρης Κοντιζάς: Υπήρξε Εύζωνας - Το αστείο σκηνικό με Ασιάτες τουρίστες

Αν είστε από τους τολμηρούς και θέλετε να δοκιμάσετε το οκονομιγιάκι, αυτή είναι η συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά

Υλικά

Για τον χυλό 

150 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις 

1 γραμμάρια baking powder 

3 γραμμάρια αλάτι 

4 ολόκληρα αυγά 

120 ml ντάσι 

Μισό λάχανο 

Αλάτι 

Πίκλα τζίντζερ 

Φρέσκο κρεμμύδι 

Γαρίδες κοιλάδας 

Σωτήρης Κοντιζάς: 11 πράγματα που δεν ξέρετε για τον κριτή του MasterChef

Για τη σάλτσα 

55 γραμμάρια κέτσαπ 

30 γραμμάρια Whocreistda sauce 

15 γραμμάρια σάλτσα σόγιας 

15 γραμμάρια μέλι 

8 γραμμάρια πετιμέζι 

5 φέτες μπέικον 

Φύλλα νόρι 

Spring onions 

Για τη μαγιονέζα

Αυγό 

Ηλιέλαιο 

Μουστάρδα 

Λεμόνι 

H συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά για οκονομιγιάκι θα σας θυμήσει αλμυρό pancake

Εκτέλεση 

  • Πρώτα καθαρίζουμε τις γαρίδες 

  • Παράλληλα κάνουμε έναν χυλό όπου θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και στο τέλος θα προσθέσουμε τα μπονίτο flakes, ντάσι, λάχανo και baking powder.
  • Στη συνέχεια κόβουμε το λάχανο στα 2 και το καθαρίζουμε. 
  • Το ψιλοκόβουμε, δεν μας νοιάζει η μεγάλη λεπτομέρεια στις κοπές. Το βάζουμε σε μια μπασίνα. 
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, baking powder, αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 
  • Προσθέτουμε τα 4 αυγά. 
  • Τα υπόλοιπα στοιχεία που θα βάλουμε στο λάχανο είναι οι γαρίδες, το αλάτι, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και θα ψιλοκόψουμε πίκλα από τζιντζερ – δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα καθώς είναι έτοιμο. 
  • Προσθέτουμε λίγο – λίγο το μείγμα με το αλεύρι στη μπασίνα με το λάχανο και στη συνέχεια μας μένει να κόψουμε το νόρι. 
  • Βάζουμε τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο λάδι και προσθέτουμε το μείγμα μας. 
  • Πάνω από την ομελέτα βάζουμε το μπέικον. 
  • Θα κάνουμε επίσης ένα γλάσο με κέτσαπ, μέλι, πετιμέζι, σόγια, και Worcestershire sauce. Βάζουμε όλα τα στοιχεία για το γλάσο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει για λίγο χρόνο. 
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε και μια μαγιονέζα. 
  • Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί το μπέικον. Στη συνέχεια γλασάρουμε και τέλος σερβίρουμε. 

Διαβάστε όλα τα νέα για το MasterChef 5  

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5 εδώ 

Δείτε κι άλλες συνταγές από τα Masterclass του MasterChef 5 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top