To 7ο Masterclass είναι αφιερωμένο στην ασιατική κουζίνα, η οποία χαρακτήρισε την εβδομάδα που πέρασε στο MasterChef 5. O Σωτήρης Κοντιζάς ετοιμάζει για τους παίκτες ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο, με την βοήθεια του Παναγιώτη Τζαμαλή.
Το οκονομιγιάκι είναι μια ομελέτα με βάση το λάχανο, στην οποία μπορούν να προστεθούν πάρα πολλά υλικά. Ο σεφ το παρομοίασε με «αλμυρό γιαπωνέζικο pancake» και έδειξε στους διαγωνιζόμενους όλη τη διαδικασία παρασκευής του.
Σωτήρης Κοντιζάς: Υπήρξε Εύζωνας - Το αστείο σκηνικό με Ασιάτες τουρίστες
Αν είστε από τους τολμηρούς και θέλετε να δοκιμάσετε το οκονομιγιάκι, αυτή είναι η συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά:
Υλικά
Για τον χυλό
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 γραμμάρια baking powder
3 γραμμάρια αλάτι
4 ολόκληρα αυγά
120 ml ντάσι
Μισό λάχανο
Αλάτι
Πίκλα τζίντζερ
Φρέσκο κρεμμύδι
Γαρίδες κοιλάδας
Σωτήρης Κοντιζάς: 11 πράγματα που δεν ξέρετε για τον κριτή του MasterChef
Για τη σάλτσα
55 γραμμάρια κέτσαπ
30 γραμμάρια Whocreistda sauce
15 γραμμάρια σάλτσα σόγιας
15 γραμμάρια μέλι
8 γραμμάρια πετιμέζι
5 φέτες μπέικον
Φύλλα νόρι
Spring onions
Για τη μαγιονέζα
Αυγό
Ηλιέλαιο
Μουστάρδα
Λεμόνι
Εκτέλεση
-
Πρώτα καθαρίζουμε τις γαρίδες
- Παράλληλα κάνουμε έναν χυλό όπου θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και στο τέλος θα προσθέσουμε τα μπονίτο flakes, ντάσι, λάχανo και baking powder.
- Στη συνέχεια κόβουμε το λάχανο στα 2 και το καθαρίζουμε.
- Το ψιλοκόβουμε, δεν μας νοιάζει η μεγάλη λεπτομέρεια στις κοπές. Το βάζουμε σε μια μπασίνα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, baking powder, αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Προσθέτουμε τα 4 αυγά.
- Τα υπόλοιπα στοιχεία που θα βάλουμε στο λάχανο είναι οι γαρίδες, το αλάτι, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και θα ψιλοκόψουμε πίκλα από τζιντζερ – δεν βάζουμε μεγάλη ποσότητα καθώς είναι έτοιμο.
- Προσθέτουμε λίγο – λίγο το μείγμα με το αλεύρι στη μπασίνα με το λάχανο και στη συνέχεια μας μένει να κόψουμε το νόρι.
- Βάζουμε τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο λάδι και προσθέτουμε το μείγμα μας.
- Πάνω από την ομελέτα βάζουμε το μπέικον.
- Θα κάνουμε επίσης ένα γλάσο με κέτσαπ, μέλι, πετιμέζι, σόγια, και Worcestershire sauce. Βάζουμε όλα τα στοιχεία για το γλάσο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει για λίγο χρόνο.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε και μια μαγιονέζα.
- Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί το μπέικον. Στη συνέχεια γλασάρουμε και τέλος σερβίρουμε.
Δείτε ολόκληρη τη MasterClass συνταγή για ομελέτα οκονομιγιάκι στο παρακάτω βίντεο:
Διαβάστε όλα τα νέα για το MasterChef 5
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5 εδώ
Δείτε κι άλλες συνταγές από τα Masterclass του MasterChef 5
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.