Φτιάξτε την πιο βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει άλλη μία ωραία επιλογή για γλυκό

Πολλά σοκολατένια γλυκά δείχνει αρκετές φορές ο Λάμπρος Βακιάρος μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Κέικ βρώμης με φρούτα του δάσους και λεμόνι

Ο σεφ αυτή τη φορά έφτιαξε βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

Για την πουτίγκα

3 φλ. γάλα
3/4 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια εσάνς
3 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. κακάο 
1 αυγό + 2 κρόκους
180 γρ.  κουβερτούρα κλασική
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

Για το γαρνίρισμα

Ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Ψιλοκομμένη  κουβερτούρα κλασική

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τις 2,5 κούπες γάλα (κρατάμε μισή κούπα για το βήμα 2) την μισή ποσότητα της ζάχαρης και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Βήμα 2

Παράλληλα σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, το κορν φλάουρ, και το κακάο και τη 1/2 κούπα κρύο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να μην έχουμε σβόλους και προσθέτουμε το μείγμα ανακατεύοντας έντονα στο γάλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 2’ μέχρι να αρχίσει να δένει.

Βήμα 3

Στο ίδιο μπολ (για οικονομία σκευών) ομογενοποιούμε τα αυγά και προσθέτουμε σε αυτά με μια κουτάλα μέρος από τη κρέμα πολύ σιγά στην αρχή ανακατεύοντας έντονα έτσι ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στα αυγά. Πάντα με την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας έντονα και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από την εστία. Ιδανικά σουρώνουμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι και στη συνέχεια όσο είναι ακόμα καυτό προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία με μιάμιση ώρα να κρυώσει.

Βήμα 5

Γαρνίρουμε την πουτίγκα με ελαφρώς χτυπημένη κρεμά γάλακτος και ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top