Φτιάξε κοτόπουλο κάρυ με κάσιους στο άψε- σβήσε

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Πολλές εύκολες και γρήγορες συνταγές μας δίνει ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Το απόλυτο ψητό κοτόπουλο από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Αυτή τη φορά ο σεφ έφτιαξε κοτόπουλο κάρυ με κάσιους στο λεπτό και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά 

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.σ.κορν φλάουρ 
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • χυμό από 2 λάιμ 
  • ξύσμα από ένα λάιμ 
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο λευκό 
  • 60 γρ. κάσιους 
  • 250- 300γρ.νερό 
  • 1 κ.σ.μέλι 
  • κόλιανδρο φρέσκο για το τελείωμα 
  • ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

Πώς να φτιάξετε τυροκούλουρα με φέτα και μυρωδικά

Εκτέλεση 

•    Κοβουμε το κοτόπουλο σε κομματια και το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουνε το κορν φλάουρ, το κάρι και τον χυμό από 1-2 λάιμ ώστε να γίνει μια παστα που θα κολλήσει πάνω στο κοτόπουλο . Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο το κοτόπουλο μας .
•    Ζεσταίνουμε σε ένα μεγαλο τηγανι αντικολλητικό, 2 κ.σουπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
•    Βάζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα και από όλες τις πλευρές , περίπου 4 λεπτά.
•    Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες , τα κασιους, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό από λάιμ.
•    Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της αλλά τη βοηθάμε ανακατευοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα με ένα κουτάλι για περίπου 6-7 λεπτά.
•    Στο τέλος βγάζουμε από τη φωτιά και  προσθέτουμε το μέλι, τον κολιανδρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πάνω σε ζεστό ρύζι μπασματι !

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top