Πώς να φτιάξετε τυροκούλουρα με φέτα και μυρωδικά

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δίνει τη συνταγή

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έδωσε μία υπέροχη ιδέα για πρωϊνό.

Πιτάκια με κολοκύθα, φέτα, μπαχαρικά με ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη

Ο σεφ έφτιαξε τυροκούλουρα με φέτα και μυρωδικά και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

· 550 γρ. αλεύρι σκληρό 70%
· 200 γρ. νερό χλιαρό
· 120 γρ. γάλα χλιαρό
· 5 γρ. ξηρή μαγιά
· 100 γρ. ηλιέλαιο
· 2 πρέζες αλάτι
· 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
· 300 γρ. Φέτα 
· φρέσκο θυμάρι
· φρέσκια ρίγανη
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 1 κ.γ. μπούκοβο
· σουσάμι για το πασπάλισμα
· μαυροκούκι για το πασπάλισμα

Μπάρες βουτύρου με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

-Στο κάδο του μίξερ με τον γάντζο βάζουμε πρώτα τα υγρά στοιχεία με τη ζάχαρη και τη ξηρή μαγιά και το αφήνουμε 5 λεπτάκια να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
-Προσθέτουμε και το αλεύρι (προαιρετικά κοσκινισμένο) και το αλάτι και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά το ζυμάρι μας.
-Βγάζουμε τη ζύμη μας από το μίξερ και τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ να ξεκουραστεί για 1 με 1:30 ώρα.
-Παράλληλα μαδάμε τα φρέσκα μας μυρωδικά να είναι έτοιμα και σπάμε και το τυρί μας με τα χέρια μας ανομοιόμορφα.
-Ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε λαδωμένη επιφάνεια και με λαδωμένα χερια σε ένα μεγάλο ορθογώνιο περίπου 45*60, ανοίγει πολύ εύκολα με τη χρήση του λαδιού.
-Απλώνουμε παντού το τυρί μας, τα μυρωδικά μας, το μπούκοβο και το πιπέρι μας να είναι όλα παντού.
-Τυλίγουμε σε ρολό το ζυμάρι μας, κλείνουμε τις δύο άκρες και δημιουργούμε ένα σαλιγκάρι και μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
-Αλείφουμε με λιγο λάδι από πάνω για να κολλήσουν τα σουσάμια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top