Πιτάκια με κολοκύθα, φέτα, μπαχαρικά με ζύμη κουρού

Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Στην κουζίνα της Φωλιάς των Κου Κου μπήκε και σήμερα ο Λάμπρος Βακιάρος και μας έφτιαξε «Πιτάκια με κολοκύθα, φέτα, μπαχαρικά με ζύμη κουρού. 

Μπάρες βουτύρου με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Υλικά


•    1 συσκευασία ζύμη κουρού 
•    1,5 κιλό κολοκύθα
•    2 κρεμμύδια
•    4 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1/2 κ.γ. κανέλα
•    1 πρέζα μοσχοκάρυδο
•    15 φύλλα δυόσμου
•    1/3 ματσάκι άνηθο
•    1/3 ματσάκι μαϊντανό
•    2-3 παξιμάδια χαρουπιού
•    300 γρ. τριμμένη φέτα
•    2 αυγά
•    αλάτι – πιπέρι

Νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με βούτυρο αγελάδος


Εκτέλεση


•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
•    Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια. Μεταφέρουμε τις κολοκύθες με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι κολοκύθα έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
•    Με ένα κουτάλι βγάζουμε όλη την ψίχα της κολοκύθας και μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο Σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
•    Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την φέτα, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το τριμμένο παξιμάδι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις έχουμε σιγουρευτεί ότι γεύση είναι εντάξει προσθέτουμε και ομογενοποιούμε τα αυγά.
•    Σε μία επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη κατά 20%. Με ένα κουπάτ (στρογγυλό τσέρκι - κόφτης) κόβουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια της και στη συνέχεια τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Με ένα πιρούνι πιέζουμε την πλευρά τη ζύμη που έχει διπλώσει και πιέζουμε έτσι ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχει κλείσει καλά και ότι η ζύμη δεν θα βγει κατά το ψήσιμο. Αναβάλουμε τη διαδικασία για όλα τα πιτάκια.
* τα μέρη της ζύμης που δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε τα πλάθουμε και τα ξανανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη, και στη συνέχεια τα γεμίζουμε κι αυτά.
•    Αλείφουμε τη ζύμη με κρόκο αυγού (τον οποίο έχουμε διαλύσει με μία κουταλιά της σούπας νερό) και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λευκό σουσάμι.
•    Μεταφέρουμε όλα τα πιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου»

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top