Μπάρες βουτύρου με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

O Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει άλλη μια ακαταμάχητη συνταγή

μπάρες σοκολάτας Λάμπρος Βακιάρος

Ο Λάμπρος Βακιάρος ξεκινά την εβδομάδα «Στη Φωλιά Των Κου Κου» με μια γλυκιά και ακαταμάχητη συνταγή για μπάρες βουτύρου με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. 

Ο γνωστός σεφ εξήγησε αναλυτικά την διαδικασία παρασκευής στους τηλεθεατές. 

Υλικά

Για τη βάση

120 γρ. βούτυρο αγελάδος 
120 γρ. ζάχαρη λευκή
140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

Ανοιχτή πίτα με κρέμα και μήλα, με φύλλο κρούστας για γλυκά

Για την ενδιάμεση και πάνω στρώση

1 φλ. βούτυρο αγελάδος 
1 φλ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
50 γρ. δημητριακά ρυζιού
100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
250 γρ. κουβερτούρα

Εκμέκ με τσουρέκι από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!

Εκτέλεση

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλεύρι και με τα ακροδάχτυλα μας ενσωματώνουμε το βούτυρο στα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μια θρυμματισμένη ζύμη.
  • Σε ένα ταψί 25 Χ 30 στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα απλώνουμε τη βάση και με την παλάμη μας το πιέζουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 – 18 λεπτά μέχρι οι άκρες να έχουν πάρει ελαφρώς καβουρδισμένο χρώμα.

Για τις υπόλοιπες στρώσεις και το γαρνίρισμα

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο την καστανή ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις το μείγμα αρχίζει να βγάζει έντονα φυσαλίδες με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς και ιδιαίτερα στις άκρες του σκεύους. Ανακατεύουμε μέχρι το χρώμα τις καραμέλας να είναι σαν μια καραμέλα βουτύρου.
  • Απλώνουμε τα δημητριακά και τη μισή ποσότητα από τα φουντούκια πάνω από τη βάση και στη συνέχεια περιχύνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια ατού ταψιού την καραμέλα βουτύρου.
  • Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 5’. Με αυτό τον τρόπο θα λιώσουμε την κουβερτούρα με την θερμοκρασία από την καραμέλα βουτύρου.
  • Με ένα κουτάλι απλώνουμε την κουβερτούρα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από τα φουντούκια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες και στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
     
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top