Ετοιμάστε την πιο νόστιμη κοτόπιτα με πράσο

Ο Λάμπρος Βακιάρος έδωσε στους τηλεθεατές του Star μια ξεχωριστή συνταγή

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης. 

Πεντανόστιμη πίτα του βοσκού με κoκκινιστό κοτόπουλο

Ο σεφ ετοίμασε κοτόπιτα με πράσο και έδειξε βήμα- βήμα τη διαδικασία.

Υλικά

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο 
  • 1 κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 μεσαία πράσα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 170 γρ. γλυκό ή ξινό τραχανά
  • 200 γρ. φέτα
  • 3 αυγά
  • 240 γρ. ελαιόλαδο (για το φύλλο)

Στριφτή πίτα με πράσο, φέτα και πιπεριά φλωρίνης

Διαδικασία

Βήμα 1

Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία (5-6) για 35 – 45 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, το ξεψαχνίζουμε και πετάμε τις πέτσες και τα κόκαλα. Αφαιρούμε το 1 από τα 2 στήθη κοτόπουλου, το οποίο δεν το χρησιμοποιούμε για αυτή τη συνταγή.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε μια μεσαία ή μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 4 – 5 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον τραχανά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. 

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα αυγά (αφού πρώτα έχουμε σιγουρευτεί ότι το μείγμα είναι χλιαρό) και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 5

Λαδώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. Συνεχίζουμε τοποθετώντας άλλο ένα φύλλο και λαδώνουμε το πάνω μέρος. Τοποθετούμε το τρίτο και το τέταρτο φύλλο σταυρωτά με λάδωμα ενδιάμεσα. Προσθέτουμε τη γέμιση και πιέζουμε καλά για να βγάλουμε πιθανό αέρα που έχει εγκλωβιστεί ενδιάμεσα.

Βήμα 6

Τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο πάνω από τη γέμιση, το οποίο έχουμε διπλώσει στη μέση. Τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο, το οποίο και τοποθετούμε κανονικά. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, αφού πρώτα τις έχουμε λαδώσει (λαδώνουμε όλο το φύλλο).

Βήμα 7

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε για 55 με 60 λεπτά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top