Λαχταριστά κουρκουμπίνια με φύλλο κρούστας

Ο Λάμπρος Βιακάρος μας έδωσε μία υπέροχη συνταγή

Να μας γλυκάνει εν μέσω καραντίνας είπε ο Λάμπρος Βακιάρος και έτσι ετοίμασε κουρκουμπίνια με τραγανό φύλλο κρούστας.

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • Ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα 

Για το σιρόπι

  • 650 γρ. ζάχαρη 
  • 350 γρ. νερό
  • 2 κ.σ γλυκόζης
  • 1 ξυλάκι κανέλλας 
  • 3 φλούδες λεμονιού

Διαδικασία 

Για το σιρόπι 

Βήμα 1

Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι, του δίνουμε μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια.

Βήμα 2

Σιγοβράζουμε για οκτώ με 10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από την εστία προσθέτουμε τη γλυκόζη, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά

Για τα Κουρκουμπίνια

Βήμα 1

Σε ένα στενό κατσαρολάκι ή σε μεγάλο μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το λευκό μέρος, το βουτυρόγαλα σε ένα μπολ έτσι ώστε να έχουμε ένα βούτυρο κλαριφιέ.

Βήμα 2 

Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας βουτυρώνουμε με προσοχή στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω του ένα 2ο. Διπλώνουμε το φίλο από την μεγάλη του πλευρά στη μέση βουτυρώνουμε καλά και στη συνέχεια ρολλάρουμε σε ένα πολύ σφιχτό ρολό. Με λίγο νερό και την βοήθεια από ένα πινέλο βρέχουμε αρκετά το σημείο που κλείνει το ρόλο τα μεταφέρουμε σε ένα μακρύ ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε με την πλευρά αυτή προς τα κάτω έτσι ώστε να κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα (6α έχουμε 6 ρολά). Τα μεταφέρουμε για 20’ λεπτά στο ψυγείο.

Βήμα 3 

Στον ενδιάμεσο χρόνο θερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με ηλιέλαιο η σπορέλαιο (περίπου μέχρι τη μέση).

Βήμα 4

Αφαιρούμε τα ρολά από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε μήκος περίπου 4-6 εκ.

Βήμα 5

Τηγανίζουμε τα κουρκουμπίνια με τη βοήθεια μιας τρυπητή κουτάλας .σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου πέντε με 6 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Βήμα 6

Τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια, γρήγορα όσο είναι ακόμα καυτά τα προσθέτουμε μέσα στο σιρόπι όπου και αφήνουμε από 40’’ μέχρι 60’’’ δευτερόλεπτα. Τα αφαιρούμε και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Βήμα 7

Αν θέλουμε μπορούμε να βουτήξουμε τα κουρκουμπίνια σε λιωμένη κουβερτούρα και να τα κάνουμε με επικάλυψη.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top