Εορταστικά muffins με μήλο και μπαχαρικά

Δείτε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει και ο Λάμπρος Βακιάρος είπε  φέρει  εορταστικό κλίμα στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Γλυκές πίτες: Τρεις συνταγές που κάνουν την καραντίνα πιο «νόστιμη»

Ο σεφ έφτιαξε muffins με μήλο και κανέλλα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Φτιάξε την πιο εύκολη πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

Για τα μάφινς

  • 140 γρ. βούτυρο ηλιέλαιο
  • 240 γρ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. σάλτσα μήλου
  • 140 γρ γάλα
  • 1 μεσαίο αυγό + 1 ασπράδι
  • 320 γρ. αλεύρι Αλλατίνη ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. κανέλα + 1/3 κ.γ γαρύφαλλο + 1/6 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 μεσαία μήλα

Για τη σάλτσα μήλου

  • 4 μήλα κόκκινα
  • 1/4 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 3/4 φλ. νερό
  • 2-3 φλούδες λεμόνι

Για τη σάλτσα μήλου

ΒΗΜΑ 01. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα μήλα τη ζάχαρη το νερό και τις φλούδες από λεμόνι και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για 20’ ανακατεύοντας ενδιάμεσα.

ΒΗΜΑ 02. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει και με ένα πιρούνι η press πουρέ το λιώνουμε σε μία πάστα.

Για τα μαφινς

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2 

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, τη σάλτσα μήλου, το γάλα και το βούτυρο και ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα σύρμα για 1΄.

Βήμα 3 

Προσθέτουμε το αλέυρι, τη μαγειρική σόδα και τη κανέλα και πολύ απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ομογενοποιούμε.

Βήμα 4 

Σεμίζάρουμε (βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε) μία φόρμα για ατομικά μάφινς και στη συνέχεια ιδανικά με ένα σκουπ παγωτού προσθέτουμε μία ποσότητα σχεδόν να γεμίσουν.

Βήμα 5

Πίνουμε στο φούρνο για 18 με 20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνεις στιγμή απ’ το κέντρο του μαφιν. Αφαιρούμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top