Σοκολατένιο μιλφέιγ με μούρα

Ο Λάμπρος Βακιάρος δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία

Να γλυκάνει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» είπε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης και έτσι έφτιαξε σοκολατένιο μιλφέιγ με μούρα.

Τρία light γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε στην καραντίνα

Υλικά

Για την κρέμα

  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 500 γραμμάρια γάλα
  • 3 κρόκους αυγού
  • ½ φλιντζάνι κορν φλάουρ 
  • 120 γρ, ζάχαρη
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • Για τα φύλλα
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • Για τη σύνθεση
  • 300 γρ φρέσκα μούρα

Εκτέλεση

Για τα φύλλα σφολιάτας

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 – 170 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα  2 

 Σε μία επιφάνεια εργασίας απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα, τοποθετούμε από πάνω τη μια σφολιάτα και καλύπτουμε με ένα δεύτερο φύλλο λαδόκολλας. Με ένα πλάστη ανοίγουμε ελάχιστα τη σφολιάτα ομοιόμορφα. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί και βάζουμε ένα δεύτερο ταψί από πάνω έτσι ώστε να πιέζει τη σφολιάτα.

Βήμα 3

Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το ταψί που πιέζει και τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε πάρα πολύ καλά με την άχνη ζάχαρη. Επαναφέρουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 3 – 5 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει.

Βήμα 4 

 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
*Αν έχουμε 2ο σετ ταψιού μπορούμε να τα ψήσουμε ταυτόχρονα.

Γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού

Για την σοκολατένια κρέμα

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με νερό και πάγο.

Βήμα 2

Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης.

Βήμα 3

Σε ένα μεσαίο μπολ με έναν αυγοδάρτη, χτυπάμε τους κρόκους με τη υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Μόλις το γάλα έχει αρχίσει να αχνίζει ξεκινάμε σιγά σιγά να το ενσωματώνουμε στο μείγμα με τα αυγά, ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία του σταδιακά για να μην γίνουν ομελέτα τα αυγά. Επαναφέρουμε το μείγμα πίσω στη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία μαγειρεύουμε ανακατεύοντας έντονα με ένα αυγοδάρτη, για να μην σβολιάσει.

Βήμα 4

Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ζελατίνες που τις έχουμε στύψει καλά και ανακατεύουμε για να τις ομογενοποιήσουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τη κουβερτούρα και μόλις ενσωματωθεί το τυρί μασκαρπόνε. Τοποθετούμε μια μεμβράνη, η οποία εφάπτεται στην επιφάνεια (για να μην πιάσει πέτσα) και αφήνουμε να κρυώσει καλά ιδανικά στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 5

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αφρατέψει καλά. Αφαιρούμε προσωρινά την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την σοκολατένια κρέμα όπου και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να αφράτεύει. Με απαλές κυκλικές κινήσεις ομογενοποιούμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με το μείγμα της σοκολάτας.

Βήμα 6

Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια πλαστική σακούλα ζαχαροπλαστικής (αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο).

Για τη σύνθεση

Βήμα 1

Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε περιμετρικά τη σφολιάτα έτσι ώστε να της δώσουμε παραλληλόγραμμο σχήμα.

Κόβουμε κάθε σφολιάτα σε 3 μέρη και στη συνέχεια ξεκινάμε να απλώνουμε την κρέμα στο πρώτο κομμάτι. Τοποθετούμε πάνω από τη κρέμα μιξ από μούρα και το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη κρέμακαι τα μούρα. Τοποθετούμε και το τρίτο φύλλο. Στολίζουμε τη πάνω στρώση με λιγότερη κρέμα και μοούρα.

Βήμα 2

Για τραγανό φύλλο το σερβίρουμε αμέσως εναλλακτικά το διατηρούμε στο ψυγείο για 4 – 5 ημέρες.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»  εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top