Σοκολατένιο cake με επικάλυψη σοκολάτας

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Για τους λάτρεις της σοκολάτας προνόησε ο Λάμπρος Βακιάρος και έφτιαξε ένα σούπερ σοκολατένιο cake.

Φτιάξτε το πιο γευστικό παρφέ παγωτό τιραμισού

O σεφ μπήκε στην  κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά 

Για το κέικ

•    250 γρ βούτυρο αγελάδος
•    250 γρ γάλα 3,5% λιπαρά
•    65 γρ. κακάο σε σκόνη
•    125 γρ. κουβερτούρα 54% και πάνω
•    330 γρ καστανή ζάχαρη
•    8 γρ βανίλια εσάνς ή 3 βανιλίνες
•    5 μεσαία αυγά + 1 κρόκο
•    190 γρ αλεύρι ΓΟΧ
•    10  γρ baking powder 

Για την επικάλυψη

•    300 γρ κουβερτούρα γάλακτος
•    300 γρ κρέμα γάλακτος
•    40 γρ γιαούρτι

Bήμα-βήμα πώς να φτιάξεις παγωτό brownies με Fudge σοκολάτας

Διαδικασία 

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις.
•    Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν.
•    Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το κακάο, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις έχουν ομογενοποιηθεί προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά
•    Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε με προσοχή 11 τα αυγά (μαζί και τον κρόκο) και τα ομογενοποιούμε καλά στο μείγμα.
•    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και την baking powder και με κυκλικές κινήσεις τα ομογενοποιούμε κι αυτά το μείγμα.
•    Σε δύο αποσπώμενες στρογγυλές φόρμες για κέικ τοποθετούμε κάτω μέρος μία λαδόκολλα βουτυρώνουμε καλά το περίγραμμα (με το περιτύλιγμα από το βούτυρο) και με λίγο αλεύρι σεμιζάρουμε τη φόρμα (βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε).

•    Τα μοιράζομαι το μείγμα με όμορφα στις δύο φόρμες και ψήνουμε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά. Θα καταλάβουμε πότε το κέικ μας είναι έτοιμο όταν βάζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του, αυτή θα βγαίνει ελαφρώς υγρή.
•    Αφήνουμε να κρυώσουν καλά για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top