Bήμα-βήμα πώς να φτιάξεις παγωτό brownies με Fudge σοκολάτας

Άλλη μία υπέροχη συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Τώρα που καλοκαιριάζει τι πιο υπέροχο από το να γευτείς ένα παγωτό και μάλιστα brownies.

Αφιέρωσε 30 λεπτά και φτιάξε παγωτό βανίλια με βουτυρένια καραμέλα

Ο Λάμπρος Βακιάρος λοιπόν μέσα από τη στήλη μαγειρικής που έχει στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές πως μπορούν να ετοιμάσουν παγωτό brownies με fudge σοκολάτας.

Εύκολο παγωτό με μπισκότα, μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Υλικά

Για τη βάση του παγωτού

500 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα εβαπορέ
30 γρ. κακάο σε σκόνη
120 γρ. ζάχαρη
5 κρόκους αυγού

Διαδικασία

Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά περίπου 5 – 7 λεπτά.

 Το αφήνουμε να κρυώσει καλά εώς ότου έρθει σε μια υφή η οποία να είναι ελαφρώς ρευστή αλλά και όχι πολύ πηχτή. Σε περίπτωση που θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία του κρυώματος μεταφέρουμε το μπολ σε ένα κρύο μπεν μαρί (μπολ με παγάκια και νερό). Για μεγαλύτερη ευκολία στη σύνθεση του παγωτού, το μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα εβαπορέ, το κακάο και τη ζάχαρη και δίνουμε μια βράση έχοντας την εστία σε μέτρια θερμοκρασία.

Παράλληλα σ’ ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους και με έναν αυγοδάρτη τους ανακατεύουμε. Μόλις το μείγμα στην κατσαρόλα αρχίζει και αχνίζει και πλησιάζει προς το βράσιμο (προσέχουμε γιατί το μείγμα ξεχειλίζει εύκολα)  αφαιρούμε την κατσαρόλα προσωρινά από την εστία.  Με μια κουτάλα προσθέτουμε με πολύ σιγανή και σταθερή ροή λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα από το υγρό στους κρόκους, ανακατεύοντας έντονα με τον αυγοδάρτη. Ύστερα, επαναφέρουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία δίνουμε μια βράση. Ανακατεύοντας συνεχώς σιγοβράζουμε για 2 – 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή μεταφέρουμε το μπολ με τη βάση του παγωτού στην κατάψυξη και για τις πρώτες 2 ώρες και ανα 30 λεπτά (συνολικά 4 φορές) το ανακατεύουμε αρκετές φορές ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχουμε ‘ξεκολλήσει’ το παγωτό που έχει παγώσει στα τοιχώματα. Αν έχουμε παγωτομηχανή παραλείπουμε το παραπάνω βήμα και εξαρχής τοποθετούμε τη βάση του παγωτού στο μηχάνημα για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη (το οποίο θα έχει αρχίσει να πήζει) και σε ένα ειδικό δοχείο για παγωτό (φελιζόλ ή μεταλλική φόρμα παγωτού) προσθέτουμε στο κάτω μέρος το 1/3 από το brownies και το 1/3 του fudge σοκολάτας. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το 1/3 της ποσότητας του παγωτού με και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 2 φορές δίνοντας έμφαση στην τελευταία στρώση, έτσι ώστε να την διακοσμήσουμε ωραία.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top