Εύκολο παγωτό με μπισκότα, μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία από τον Λάμπρο Βακιάρο

Είστε λάτρης του παγωτού και τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι επιθυμείτε να φτιάχνετε απολαυστικό παγωτό, όποτε εσείς το θελήσετε; Ο Λάμπρος Βακιάρος έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μία υπέροχη ιδέα.

Ξεχάστε την κλασική μακαρονάδα: Xειροποίητα μακαρόνια με πέστο βασιλικού

Υλικά

Για 2 φόρμες του κέικ

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. μπανάνες
300 γρ. γεμιστά μπισκότα
60 γρ. φυστικοβούτυρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός) προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 2 – 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει.
  • Παράλληλα με ένα πιρούνι λιώνουμε τις 2 μπανάνες και τις προσθέτουμε μέσα στο μίξερ ανακατεύοντας ελαφρώς με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή κουτάλα. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε την τελευταία μπανάνα και την προσθέτουμε κι αυτή στο μείγμα.
  • Θρυμματίζουμε στο μούλτι καλά τη μία από τις δύο συσκευασίες του μπισκότου και χοντροκόβουμε τη δεύτερη με ένα μαχαίρι. Προσθέτουμε και τα μπισκότα στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε λαδόκολλα σε δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ και χωρίζουμε το μείγμα του παγωτού στα 2. Τέλος απλώνουμε κατά μήκος από δύο κ.σ. φυστικοβούτυρο στην κάθε φόρμα κι με ένα μαχαίρι δημιουργούμε νοητούς κύκλους, έτσι ώστε να ανακατέψουμε ελαφρώς το φυστικοβούτυρο με το υπόλοιπο μείγμα παγωτού.

Αν το φυστικοβούτυρο είναι πολύ σφιχτό το ζεσταίνουμαι ελαφρώς στα μικροκύματα ή σε ένα μπεν μαρί.

  • Τυλίγουμε πολύ καλά με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 8 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top