Φτιάξτε το πιο γευστικό παρφέ παγωτό τιραμισού

Ακολουθήστε βήμα-βήμα τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος και έφτιαξε το πιο νόστιμο παρφέ παγωτό τιραμισού.

Πεντανόστιμο cake βρώμης με πορτοκάλι και κρέμα

Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία.

Υλικά

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (σε θερμοκρασία δωματίου)
20 γρ λικέρ καφέ
120 γρ ζάχαρη
90 γρ έτοιμο στιγμιαίο καφέ (δυνατό)
2 ασπράδια αυγού
250 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη (35% λιπαρά)

 7-10 γρ. βανίλια εσάνς υγρή
 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
120 γρ κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
120 γρ καφέ φίλτρου
120 γρ λικέρ καφέ
18-22 μπισκότα σαβαγιάρ (τα ίσια μακρόστενα)
 Κακάο σε σκόνη (για το γαρνίρισμα)

 

Διαδικασία 

•    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το στιγμιαίο καφέ και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 – 12 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει ‘μπουρμπουλίθρες΄ και να γίνει μια ελαφριά καραμέλα (Προσέχουμε να μην μας ξεχυλίσει!) . Παράλληλα σε ένα μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια έως ότου πάρουν αρκετό αέρα και φουσκώσουν και στη συνέχεια με σταθερή ροή ενσωματώνουμε συνεχίζοντας το χτύπημα τη καραμέλα με τον καφέ στα ασπράδια.
•    Σε ένα δεύτερο μπολ ομογενοποιούμε το τυρί μασκαρπόνε και το λικέρ καφέ με ένα σκληρό αυγοδάρτη ή μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Σε αυτό το σημείο με κυκλικές κινήσεις ομογενοποιούμε σε αυτό το μίγμα με τα ασπράδια και τον καφέ.
•    Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ τοποθετούμε αρκετή μεμβράνη για να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια της φόρμας. Αδειάζουμε το μείγμα σε αυτή και τοποθετούμε προσωρινά στη κατάψυξη.
•    Ξεπλένουμε ένα από τα 2 μπολ από τα προηγούμενα βήματα, το σκουπίζουμε καλά και προσθέτουμε τη παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να αφρατέψει ελαφρώς. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα με σταθερή ροή και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα η οποία ΄πέφτει΄ με μέτρια ροή από ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ομογενοποιούμε.
•    Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε τον καφέ φίλτρου και το λικέρ καφέ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα σαβαγιάρ σε μέγεθος τέτοιο ώστε να χωράνε ακριβός κατά πλάτος στη φόρμα.
•    Αφαιρούμε τη φόρμα από τη κατάψυξη, βουτάμε για 2΄΄-3΄΄ όσα μπισκότα σαβαγιάρ χρειάζονται για να καλύψουν την πρώτη κρέμα και τα τοποθετούμε στοιχισμένα πάνω από αυτή.
•    Με προσοχή αδειάζουμε τη δεύτερη (λευκή) κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ και τελειώνουμε με άλλη μια στρώση από μπισκότα σαβαγιάρ (που τα έχουμε βουτήξει στο καφέ).
•    Καλύπτουμε προσεκτικά με μία μεμβράνη και μεταφέρουμε στη κατάψυξη για 4-6 ώρες μέχρι να γίνει παγωτό. Ξεφορμάρουμε, με ένα σουρωτήρι τσαγιού πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top