Koτόπουλο Caprese με τηγανητά στικς Πολέντας

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία από τον Λάμπρο Βακιάρο

Άλλη μία ωραία συνταγή έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου». 

Κοτόπουλο με λαχανικά και σόγια

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε κοτόπουλο caprese με τηγανητά στικς Πολέντας και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Ζουμερό κοτόπουλο με αγκινάρες, ελιές και φέτα

Υλικά

Για το κοτόπουλο Caprese

•     1 κλ. στήθος κοτόπουλο
•    60 γρ. κρέμα βαλσάμικο
•    60 γρ. ελαιόλαδο
•    500 γρ. τοματίνια
•    60 γρ. φρέσκο βασιλικό
•    200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
•    αλάτι / πιπέρι
Για τα τηγανιτά στικς πολέντας
•    500 γρ. γάλα
•    120 γρ. ζωμό λαχανικών
•    240 γρ. πολέντα
•    4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
•    100 γρ. παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
•    αλάτι / πιπέρι

Διαδικασία για το κοτόπουλο Caprese 

•    Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τη κρέμα βαλσάμικο, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
•    Θωρακίζουμε καλά το κοτόπουλο έως ότου έχουμε ένα ωραίο καραμελωμένα χρώμα, περίπου για 2’ από την κάθε πλευρά.
•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στο 200 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις.
•    Σε ένα πυρέξ προσθέτουμε τα τοματίνια (ιδανικά κόβουμε τα μισά στη μέση) προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το θωρακισμένο κοτόπουλο πάνω από τα τοματίνια και ψήνουμε στο φούρνο για 20- 25’ ανάλογα με το πάχος του κοτόπουλου.
•    Μόλις το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, ανοίγουμε το φούρνο και τοποθετούμε από επάνω τις κομμένες φέτες φρέσκες μοτσαρέλας και ψήνουμε για άλλα 5’.

Koτόπουλο στη γάστρα με ταλιατέλες και μυρωδικά

Διαδικασία για τα τηγανητά στικς Πολέντας 

1. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις αρχίζει και αχνίζει προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς την πολέντα σαν ‘χιόνι΄λίγη λίγη.
2. Σίγομαγειρεύουμε για 4-5’ μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και την παρμεζάνα, ομογενοποιούμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μία λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για περίπου 1 ώρα ή μεταφέρουμε στο ψυγέιο.
3.  Αφαιρούμε τη λαδόκολλα από το σκεύος και κόβουμε την πολέντα σε στίκς.
4. Προθερμαίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα στικ πολέντας και τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε στο φούρνο για 20΄-25΄μαζί με το κοτόπουλο.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top