Μαρέγκες με κρέμα βανίλια και φρούτα του δάσους

Μια συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά

Μια συνταγή για τρομερά νόστιμες μαρέγκες με κρέμα βανίλια και φρούτα του δάσους, έφτιαξε σε MasterClass o Σωτήρης Κοντιζάς.

Υλικά για κρέμα πατισερί

1400 γρ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα λεμονιού από τρία τεμάχια
30 γρ. υγρή βανίλια
6 ολόκληρα αυγά
160 γρ. παστεριωμένοι κρόκοι
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
7 τεμάχια ζελατίνης

Υλικά για μαρέγκα

300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
66 γρ. νερό
150 γρ. ασπράδια αυγού

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ με ένα φουέ βάζουμε τα ασπράδια. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό.

Όταν η ζάχαρη με το νερό φτάσουν στους 117 βαθμούς ενεργοποιούμε φουλ το μίξερ και στους 121 βαθμούς αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε “κορδόνι” στο μείγμα μας.

Χτυπάμε μέχρι να σφίξει η μαρέγκα μας.

Μετά το απλώνουμε και το βάζουμε στο ειδικό μηχάνημα του αφυγραντήρα. Εναλλακτικά μπορούμε να το ψήσουμε στον φούρνο μας στον αέρα - πάνω/κάτω στους 60 βαθμούς για μια ώρα. Χρησιμοποιούμε ένα ταψί από το κάτω μέρος του τυλίγοντάς το όλο με μια μεμβράνη. Ψεκάζουμε με σπρέι βουτύρου τη μεμβράνη και απλώνουμε μια με σπάτουλα τις μαρέγκες μας.

Υποσημείωση: Ακολουθούμε ίδια διαδικασία και στον αφυγραντήρα.

Τα γλυκά churros δια χειρός Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Υλικά για τσάι

1 κιλό νερό
30 γρ. τσάι του βουνού
30 γρ. χαμομήλι
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
60 γρ. γλυκόζη.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, ζάχαρη και γλυκόζη και το φτάνουμε σε σημείο βρασμού.

Αφού βράσει, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χαμομήλι και το τσάι για ένα τέταρτο. Στο τέλος το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.

Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες.

Υλικά για lemon ginger gel

120 γρ. χυμός λεμονιού
45 γρ. τζίντζερ
Μια ζελατίνη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το χυμό με το τζίντζερ για μερικά λεπτά χωρίς βράση. Παράλληλα μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε παγόνερο. Όταν είναι έτοιμη η ζελατίνη ενσωματώνουμε στο χυμό. Σουρώνουμε το μείγμα σε πλαστικό μποξάκι και αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο.

Δείτε όλες τις συνταγές των MasterClass

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top