Μπουγάτσα με χαλβά

Αναλυτικά η συνταγή του pastry chef Γιώργου Πότση

Πεντανόστιμη μπουγάτσα με χαλβά

Μπουγάτσα με χαλβά μας έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης.

 

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
200γρ χαλβά της αρεσκείας σας τριμμένο
200γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για την κρέμα σιμιγδαλιού:

500γρ γάλα
125γρ ζάχαρη
75γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 αυγό
25γρ βούτυρο
βανίλια

Εκτέλεση:

Για την κρέμα σιμιγδαλιού: Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα 400γρ γάλα με την μισή ζάχαρη. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμαι το υπόλοιπο γάλα, με την άλλη μισή ζάχαρη,το σιμιγδάλι και τα αυγά. Αφού βράσει το γάλα προσθέτουμε λίγο στο μίγμα του σιμιγδαλιού για να ανεβάσουμε την θερμοκρασία του και το γυρίζουμε όλο στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμαι μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφαιρούμαι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο για να μη μας τρέχει και την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη.

Σύνθεση:Κόβουμε τα 4 φύλλα στη μέση. Στρώνουμε τα 5 φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί και τα βουτυρώνουμε ένα προς ένα. Ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω τον τριμμένο χαλβά. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Κλείνουμε με άλλα 3 φύλλα,πάλι βουτυρωμένα ένα προς ένα. Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνειά της και ραντίζουμε ελαφρά με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 40 λεπτά.

Από τον pasty chef, Γιώργο Πότση

Ο pasty chef, Γιώργος Πότσης
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top