Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Πώς να δημιουργήσετε ένα υπέροχο και υγιεινό δείπνο

Τι να επιλέξετε και γιατί

Αγίος Βαλεντίνος: Πώς να δημιουργήσετε ένα υπέροχο και υγιεινό δείπνο

Η ημέρα των ερωτευμένων, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, έφτασε και - όπως είναι γνωστό - ο έρωτας περνά από το στομάχι.

Οι γεύσεις, πράγματι, είναι - και επιστημονικά αποδεδειγμένο - ικανές να αφυπνίζουν την ερωτική διάθεση και να δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα για τις 14 Φεβρουαρίου

Ωστόσο, ένα πλούσιο και ρομαντικό δείπνο δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να παρεκκλίνετε και από την υγιεινή σας διατροφή.

Γι’ αυτό λοιπόν ας δούμε το μενού του ρομαντικού μας δείπνου αναλυτικά, όπως το προτείνει η διατροφολόγος – διαιτολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη:

Σοκολάτα

Η σοκολάτα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την ημέρα αυτή και όχι αδίκως. Η μια μερίδα περίπου 30 γραμμαρίων έχει περίπου 150 θερμίδες, ενώ η σοκολάτα αποτελεί πηγή φλαβονοειδών, οι οποίες δρουν προστατευτικά για την καρδιά μας μειώνοντας τον κίνδυνο αθηρωμάτωσης και καρδιαγγειακών. 

Tip: Επιλέγουμε μαύρη σοκολάτα, καθώς όσο περισσότερο κακάο τόσο περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Τι δώρο να πάρεις στον αγαπημένο σου

Γαρίδες

Τα θαλασσινά και κυρίως οι γαρίδες θεωρούνται νούμερο 1 επιλογή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι γαρίδες αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης ενώ περιέχουν και σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Τα 100 γραμμάρια έχουν περίπου 99 θερμίδες.

Προετοίμασε το έδαφος για τον Άγιο Βαλεντίνο

Σολομός

Αποτελεί μια εξαιρετικά νόστιμη επιλογή με καρδιοπροστατευτική δράση καθώς είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα. Είναι φτωχός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες και αλάτι, θέλει όμως προσοχή από όσους έχουν χοληστερίνη.

Τα 100 γραμμάρια έχουν περίπου 197 θερμίδες.

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: Εύκολη συνταγή για τούρτα καρδιά

Στρείδια

Τα στρείδια μας εφοδιάζουν με τον απαραίτητο ψευδάργυρο, βιταμίνη Β12 και σίδηρο. Ο ψευδάργυρος βοηθά στο μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών κι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Τα 100 γραμμάρια έχουν περίπου 200 θερμίδες.

Φτιάξτε αυτά τα δύο υπέροχα γλυκά για την Ημέρα των Ερωτευμένων

Η ιδανική επιλογή είναι το κόκκινο κρασί, τα αντιοξειδωτικά του οποίου συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς

Η ιδανική επιλογή για ένα δείπνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι το κόκκινο κρασί, τα αντιοξειδωτικά του οποίου συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς

Μοσχάρι

Όσοι πάλι προτιμούν το κρέας το μοσχάρι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Το μοσχάρι έχει ψευδάργυρο, σελήνιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Τα 100γραμμάρια άπαχου μοσχαρίσιου κρέατος 108 θερμίδες.

Τα τρία ζώδια που θα περάσουν έναν άκρως ερωτικό Άγιο Βαλεντίνο

Κρασί

Η ιδανική επιλογή είναι το κόκκινο κρασί, τα αντιοξειδωτικά του οποίου συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Παράλληλα, η ρεσβερατρόλη, μια επίσης ευεργετική ουσία που περιέχει το κρασί, προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό τόσα οφέλη όσο μία ώρα σωματικής άσκησης.

Ένα ποτήρι κρασί (150ml) συνήθως περιέχει 120 με 140 θερμίδες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top