Πυθαγόρεια Διατροφή: Τι είναι η διατροφή που κάνει η Θεοφανία Παπαθωμά;

Τι επιτρέπεται να φας και τι όχι - Ποια είναι τα οφέλη της;

Ένα από τα ωραιότερα σώματα της ελληνικής showbiz έχει η Θεοφανία Παπαθωμά  και το μυστικό της δεν είναι μόνο η γυμναστική αλλά και η διατροφή και πιο συγκεκριμένα,  Πυθαγόρειο διατροφή, μία ιδιαίτερη μορφή διαιτολογίου.

Και επειδή μας κίνησε την περιέργεια - εκτός από την όρεξη - ψάξαμε και βρήκαμε λίγα πράγματα παραπάνω για αυτό το είδος διατροφής.

Η δίαιτα Golo είναι η αγαπημένη των διασήμων - Τι ακριβώς είναι

Τι είναι η Πυθαγόρειος διατροφή; 

Πρόκειται για ένα μοντέλο διατροφής, το οποίο, όπως γίνεται αντιληπτό και από το όνομα του, βασίζεται στις διατροφικές συνήθειες του Πυθαγόρα. H δίαιτα που ακολουθούσε ο Πυθαγόρας, λοιπόν, εριλάμβανε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, και ελάχιστα γαλακτοκομικά. Μην ξεχνάς ότι τα δημητριακά ήταν βασική τροφή κατά την αρχαιότητα. Βασική διατροφή θέση του Πυθαγόρα ήταν ότι το κρέας μπορεί να επηρεάσει τη ροή και την ισορροπία των σωματικών υγρών (σ.σ. άρα και ευρύτερα την υγεία του ανθρώπου). Έτσι, το απέκλεισε εντελώς από τη διατροφή του. Στην Πυθαγόρειο διατροφή, δηλαδή, το κρέας δεν έχει θέση

Από τη διατροφή του απουσίαζαν επίσης τα κουκιά, καθώς, όπως υποστήριζε και ο ίδιος, η κατανάλωση κουκιών προκαλούσε κυάμωση, μία σοβαρή αιμολυτική αναιμία σε ανθρώπους. Επιπρόσθετα, οι μαθητές του παρατηρούσαν τον Πυθαγόρα να καταναλώνει ψάρι σε αρκετές σπάνιες περιπτώσεις. 

Πυθαγόρειος Διατροφή: Τι είναι η διατροφή που κάνει η Θεοφανία Παπαθωμά;

Τι τροφές περιλαμβάνει η Πυθαγόρειος διατροφή;

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά τις διαθέσιμες τροφές της εποχής και όλα όσα ο Πυθαγόρας απέκλειε, καταλήγουμε στο τί ακριβώς περιλαμβάνει σήμερα το μενού ενός ανθρώπου, όπως η Θεοφανία Παπαθωμά, που ακολουθεί αυτό το είδος διατροφής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως ωμές τροφές, όπως τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα οποία αποτελούν βασικά στοιχεία της και τροφοδοτούν τον οργανισμό του με πολλές βιταμίνες, ένζυμα, ανόργανα στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, περισσότερες από τις μαγειρεμένες τροφές. Βασικοί πρωταγωνιστές της Πυθαγόρειας διατροφής είναι οι ακόλουθοι:

  • Τα κόκκινα Φασόλια: Βοηθούν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας των νεφρών
  • Τα καρύδια: Διατηρούν τον εγκέφαλο σε εγρήγορση
  • Το καρότο: Πορτοκαλί και πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά
  • Το σέλινο: Βοηθά στην διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών
  • Το αβοκάντο: Βουτυρώδες και κατάλληλο για την εξισορρόπηση των ορμονών
  • Τα σύκα: Βοηθούν στην σωστή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος
  • Τα μανιτάρια: Πλούσια σε βιταμίνη D, τα μανιτάρια είναι ένας μικρός διατροφικός θησαυρός για το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Οι γλυκοπατάτες: Επιφέρουν ισορροπία στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
  • Τα κρεμμύδια: Ιδανικά για αποτοξίνωση
  • Το σκόρδο: Συμβάλλει στην απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών από τα κύτταρα
  • Το έλαιο αμυγδάλου: Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία το αμυγδαλέλαιο είναι πολύτιμο για τον οργανισμό. 

5+1 tricks για να χάσεις βάρος χωρίς δίαιτα και χωρίς να το καταλάβεις

Τι προσφέρει στον οργανισμό;

Η Πυθαγόρειος διατροφή βοηθάει τον οργανισμό να αποτοξινωθεί και να «καθαρίσει» από οτιδήποτε παρεμποδίζει την ορθή λειτουργία του. Ο αποκλεισμός ζωικών τροφών από τη δίαιτα μας μειώνει τα κορεσμένα λίπη που προσφέρουμε στον οργανισμό, κάτι πολύ σημαντικό, καθώς τα τελευταία είναι υπεύθυνα για την αύξηση της χοληστερόλης. Επίσης, ούσα πλούσια σε φυτικές ίνες, η Πυθαγόρεια διατροφή μας χορταίνει υγιεινά και μειώνει την επιθυμία μας για γλυκό. 

Φυσικά, προτού την υιοθετήσεις, συμβουλέψου έναν πτυχιούχο διιατολόγο, ο οποίος θα γνωρίσει το σώμα σου και τις ανάγκες του. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top