Η δίαιτα Golo είναι η αγαπημένη των διασήμων - Τι ακριβώς είναι

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την νέα «έξυπνη» δίαιτα

Η δίαιτα Golo δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Keith Albow και ουσιαστικά είναι μια δίαιτα μεταβολισμού.

Η φιλοσοφία πίσω από αυτή τη διατροφή είναι να διατηρείται χαμηλή η περιεκτικότητα σακχάρου στο αίμα, έτσι ώστε η ινσουλίνη να μετατρέπει τη ζάχαρη σε ενέργεια, με αποτέλεσμα την απώλεια κιλών.

5 τρόποι να καις περισσότερο λίπος μέσα στην ημέρα

Προτείνει λοιπόν να καταναλώνουμε κυρίως αυγά, κρέας, ψάρια, όσπρια και λαχανικά. Εκτός από το διατροφικό πρόγραμμα προτείνει και έντονη σωματική άσκηση, όπως η Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση. Τέλος το αξιοσημείωτο είναι πως η συγκεκριμένη δίαιτα υπόσχεται απώλεια δέκα κιλών σε ένα μήνα.

Τα σημάδια ότι η δίαιτα που κάνεις είναι λάθος

Είναι υγιής όμως τελικά η δίαιτα Golo; 
Δέκα κιλά σε τέσσερις εβδομάδες δεν ακούγεται και τόσο υγιές και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όντως δεν είναι αφού η σωστή απώλεια βάρους θεωρείται ασφαλής όταν κυμαίνεται μεταξύ 2-4 κιλά ανά μήνα.

Η γρήγορη μείωση βάρους έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της μυϊκής μάζας, που συνεπάγεται τη μείωση του μεταβολισμού. Έτσι, μόλις αρχίσεις και πάλι να αυξάνεις την πρόσληψη θερμίδων θα ανακτήσεις το χαμένο σου βάρος, αλλά αυτή τη φορά θα έχεις μεγαλύτερο ποσοστό λίπους και μικρότερο ποσοστό μυϊκής μάζας.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top