Τα σημάδια ότι η δίαιτα που κάνεις είναι λάθος

Μήπως τελικά η δίαιτα που κάνεις τόσο καιρό δεν είναι κατάλληλη για εσένα;

Μία λάθος δίαιτα μπορεί να επιφέρει πολλά προβλήματα. Για εμάς, το πιο σημαντικό είναι ότι δεν χάνουμε τα περιττά κιλά. Για τους ειδικούς, ότι η δημιουργία λανθασμένων διατροφικών συνηθειών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία του οργανισμού μας ευρύτερα. Και εδώ έρχεται η στιγμή της καίριας ερώτησης: Μήπως η δίαιτα που ακολουθείς δεν σου ταιριάζει και τόσο; Πριν απαντήσεις εσύ, το σώμα σου έχει ήδη δώσει τη δική του. Για δες τα σημάδια...

5+1 τροφές που θα σε «δροσίσουν» τις ημέρες του καύσωνα

Πεινάς διαρκώς

Τηρείς το πρόγραμμα κατά γράμμα. Δεν παραλείπεις καμία διατροφική ομάδα, δεν κάνεις skip γεύματα, τρως τις σωστές ώρες. Και, όμως, κάτι δεν πάει καλά. Ο αριθμός στη ζυγαριά δεν πέφτει, η απογοήτευση αρχίζει να σου "χτυπά" την πόρτα και τα καμπανάκια ότι πρέπει να αλλάξεις δίαιτα χτυπούν ήδη δυνατά...

Δεν έχεις ενέργεια

Ο σκοπός της δίαιτας δεν είναι να σε εξουθενώσει. Αντιθέτως, είναι να σου παρέχει τα σωστά θρεπτικά συστατικά, προκειμένου να συνεχίζεις κανονικά την καθημερινότητα σου και να αισθάνεσαι ανάλαφρη.

Δεν απολαμβάνεις τα γεύματα σου

Μπορεί μία δίαιτα να μην περιλαμβάνει στο πλάνο της γλυκές και αλμυρές ατασθαλίες, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι τα γεύματα που τρως καθημερινά δεν πρέπει να προσφέρουν στον ουρανίσκο σου μία αίσθηση γαστρονομικής χαράς.

Τα σημάδια ότι κάνεις λάθος δίαιτα

4 tips για να αδυνατίσεις χωρίς να ζοριστείς

Έχεις περίεργες αλλαγές στο σώμα

Μήπως από τη στιγμή που ξεκίνησες δίαιτα τα χείλη σου ξεφλουδίζουν ή μερικές τρίχες από τα μαλλιά σου αρχίζουν να πέφτουν; Αυτό σημαίνει ότι δεν προσλαμβάνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και φυσικά.... ότι πρέπει να αλλάξεις δίαιτα asap.

Αποκλείει συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων

Δες ξανά το μενού σου! Αυτή τη φορά, λίγο πιο προσεκτικά. Οι τροφές είναι το "καύσιμο" που προσφέρεις στον οργανισμό σου. Το νόημα "κρύβεται" στο να τα απολαμβάνεις όλα, αλλά με μέτρο. Το να μην τρως, λοιπόν, καθόλου υδατάνθρακες - ακόμα και ολικής αλέσεως - μόνο καλό δεν σου κάνει μακροπρόθεσμα.

Συνταγές για νόστιμα και light γλυκά

Ανυπομονείς να τελειώσει

Η δίαιτα δεν είναι βασανιστήριο, αλλά μία προσπάθεια να αλλάξεις τη διατροφή σου προς το καλύτερο. Αν πιέζεσαι, λοιπόν, υπερβολικά, τότε αυτό να είσαι σίγουρη ότι θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Τώρα, λοιπόν, που μπορείς να καταλάβεις αν η δίαιτα που ακολουθείς είναι λάθος ή σωστή, θα τη συνεχίσεις; 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top