Συνταγές για νόστιμα και light γλυκά

Απόλαυση χωρίς ενοχές

Είστε γλυκατζήδες αλλά στερήστε τα γλυκά για να μην πάρετε βάρος; Εμείς σας βρήκαμε δύο συνταγές light αλλά πεντανόστιμες.

Καρυδόπιτα με πασχαλινά αρώματα - Ένα γλυκό με έντονη γεύση

Κέικ λεμόνι με κρέμα λεμόνι(συνταγή Παύλου Χάππιλου στο breakfast@star)

Υλικά της Συνταγής

Για το κέικ

3 αυγά,  280γρ κρυσταλλική ζάχαρη, 250μλ σπορέλαιο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο), 1 κ.σ. γιαούρτι ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, 1 βανιλίνη, 300γρ αλεύρι γοχ, 1 κουταλάκι μπέικινγκ 50γρ παπαρουνόσπορο (προαιρετικά).
Για την κρέμα
3 αυγά, ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια, 150γρ ζάχαρη, 1 κ.γ. Νισεστέ, 75γρ βούτυρο

Εκτέλεση της Συνταγής

Για το κέικ

Χτυπάμε αυγά, ζάχαρη, λάδι, γιαούρτι, βανιλίνη, χυμό και ξύσμα από το λεμόνι όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε στρογγυλή φόρμα στους 170 βαθμούς αέρα για 45 λεπτά.

Για την κρέμα

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι η κρέμα να σφίξει και δούμε την πρώτη μπουρμπουλήθρα. Μόλις κοχλάζει αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Όταν κρυώσουν και το κέικ και η κρέμα μπορούμε να καλύψουμε το κέικ με την κρέμα η να κόψουμε το κέικ στην μέση και να βάλουμε την κρέμα ενδιάμεσα.

Οpera cake δια χειρός Σωτήρη Κοντιζά - Θα το λατρέψετε!

Μους σοκολάτα αβοκάντο με κόκκινα φρούτα

Υλικά  (για 4 μερίδες)

2 πολύ ώριμα αβοκάντο 30 γρ. κακάο (άγλυκο ή μείγμα άγλυκου με γλυκό, γλυκό εννοώ αυτά τα μείγματα που κάνουμε τα ροφήματα στο σπίτι) 80 γρ. μέλι 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί 2 κ.σ. γάλα 1 βανίλια, μια “τσιμπιά” αλάτι 1 φλιτζάνι κόκκινα φρούτα που μας αρέσουν (φράουλες, ράσμπερις (σμέουρα, κόκκινα φραγκοστάφυλα).

Εκτέλεση της Συνταγής

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το κακάο, το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα, το γάλα, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει σαν μια λεία αλοιφή. Δοκιμάζουμε το μείγμα κι αν μας φανεί άγλυκο, προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμη, αν είναι κάπως σφιχτό ρίχνουμε μια κουταλιά γάλα επιπλέον. Το μοιράζουμε σε ποτήρια και το διατηρούμε στο ψυγείο έως 3 - 4 ημέρες. Πριν το σερβίρουμε, γαρνίρουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top