Καρυδόπιτα με πασχαλινά αρώματα - Ένα γλυκό με έντονη γεύση

Μια λαχταριστή συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Καρυδόπιτα με πασχαλινά αρώματα μας ετοίμασε σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του Breakfast@Star. Μια συνταγή με έντονη γεύση και άρωμα που σίγουρα θα σας ξετρελάνει!

Αφράτο τσουρέκι πασχαλινό- Η απόλυτη συνταγή για το Πάσχα

Ας δούμε βήμα βήμα πως μπορούμε να την παρασκευάσουμε.

Υλικά για την καρυδόπιτα

  • 400 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. καρύδια
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
  • 5 μεσαία αυγά
  • 1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
  • 1 ½ κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • ½ πορτοκάλι το ξύσμα
  • 1 πορτοκάλι το χυμό

Υλικά για το σιρόπι

  •  600 γρ. νερό
  •  600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  •  50 γρ. μέλι
  •  ½ λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Υλικά σερβιρίσματος

Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση για το σιρόπι

  • Αρχικά, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρουν μια βράση τα υλικά μας.
  • Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 5’ , σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μέλι ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πεντανόστιμο νηστίσιμο ραβανί!

Εκτέλεση για την καρυδόπιτα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
  • Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο.
  • Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε μέσα τα αυγά μαζί με το γάλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν, για περίπου 2’.
  • Παράλληλα βάζουμε σε 2 δόσεις τα καρύδια στο κάδο του μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσουν σε κομμάτια, όχι πολύ και θρυμματιστούν, για περίπου 1’.
  • Ρίχνουμε τα σπασμένα καρύδια σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μαχλέπι και τα αναμειγνύουμε.
  • Σταματάμε το μίξερ αφαιρούμε τον κάδο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι από το μπολ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στα τοιχώματα και τη βάση του ταψιού( 30*40), το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το τινάζουμε να φύγει η περίσσια ποσότητα.
  • Μεταφέρουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα για την καρυδόπιτα μέσα στο ταψί.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά, για περίπου 30’.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με ένα μαχαίρι τρυπάμε ομοιόμορφα την καρυδόπιτα σε αρκετά σημεία στην επιφάνεια της.
  • Με μια μεγάλη κουτάλα περιχύνουμε ομοιόμορφα το σιρόπι επάνω από την καρυδόπιτα μας.
  • Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και την κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και απολαμβάνουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top