4 τροφές που «αντιστρέφουν» τον χρόνο μετά τα 40

Πώς θα διατηρήσεις νεανικό και λαμπερό το δέρμα σου

αβοκάντο

Το όμορφο δέρμα ξεκινά πάντα από μέσα μας. Τα γονίδιά μας και η σωστή περιποίησή του σίγουρα βοηθούν, όμως αν τα αφαιρέσουμε από την εξίσωση, είναι τελικά οι καλές συνήθειες και η διατροφή μας αυτές που κάνουν όλη τη διαφορά. Να λοιπόν ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να βάλουμε στο πιάτο μας μετά τα 40 για να διατηρήσουμε νεανικό και λαμπερό το δέρμα μας!

Αυτό είναι το καλύτερο πρόγραμμα για μείωση της κατακράτησης

Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, του καταρράκτη και ορισμένων μορφών καρκίνου. Πολλά λαχανικά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι βασικό για την καλή κατάσταση της επιδερμίδας μας. Οι καλύτερες επιλογές είναι τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, οι πιπεριές, οι ντομάτες και το μπρόκολο.

Έξι μοναδικά οφέλη της κολύμβησης στη θάλασσα

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην υποστήριξη μιας υγιούς δερματικής μεμβράνης και στην πρόληψη της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν στη γήρανση και δημιουργούνται λόγω του οξειδωτικού στρες.

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Τα μονοακόρεστα λίπη που προσφέρει το λάδι της ελιάς συνδέονται με αυξημένη ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος, είναι γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συνδέονται με τον ισχυρό φραγμό του δέρματος. Διαθέτουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, που βοηθούν ώστε το σώμα μας να μπορεί να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη
Πηγή: allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top