Κολύμβηση: 5+1 μοναδικά της οφέλη σε σώμα και αδυνάτισμα

Όλα όσα μας προσφέρει στα πλαίσια της υγείας αλλά και της εμφάνισης

Εύκολες ασκήσεις που «εξαφανίζουν» την κυτταρίτιδα μέσα στην... πισίνα - Bίντεο Breakfast@Star

Το κολύμπι στη θάλασσα είναι μια δραστηριότητα που απολαμβάνουμε συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες για να χαλαρώσουμε, να δροσιστούμε και να διασκεδάσουμε με την παρέα μας, είναι όμως και μια άσκηση με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και την εμφάνισή μας.

Ακολουθούν έξι από αυτά, για να βγείτε στην παραλία από νωρίς φέτος το καλοκαίρι.

Πώς θα βελτιώσεις την στάση του σώματος σου ώστε να μην πονάς

Κάνει καλό στο δέρμα

Το θαλασσινό νερό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το νάτριο, το ασβέστιο, το χλωριούχο και το θειικό άλας, τα οποία και λειτουργούν ως φυσικά καλλυντικά για το δέρμα μας. Όλα μαζί μπορούν να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν  προβλήματα όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, ενώ το θαλασσινό νερό μειώνει επιπλέον τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το κρύο νερό βοηθά στη ρύθμιση των αντιοξειδωτικών διεργασιών στο σώμα μας, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Ακόμη, τα ιχνοστοιχεία και οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό διαθέτουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά αντιβιοτικά.

Συμβάλει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας

Η χαλάρωση και η ξεγνοιασιά που νιώθουμε με μια μόλις βουτιά παρέα με τους δικούς μας ανθρώπους συμβάλει στη συνολική ενίσχυση της ψυχικής μας υγείας.

Βοηθά στα αναπνευστικά προβλήματα

Το θαλασσινό νερό είναι ωφέλιμο για όσους έχουν προβλήματα ιγμορείων, αποτελώντας ένα φυσικό αλατούχο διάλυμα που συμβάλει στην καλύτερη αναπνοή.

Βοηθά στη διαχείριση του σωματικού μας βάρους

Η κολύμβηση μας βοηθά να καίμε πιο γρήγορα και περισσότερες θερμίδες, οδηγώντας στην απώλεια του περιττού βάρους και στη διατήρηση της σιλουέτας μας.

Μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία που επιτυγχάνεται όταν κολυμπάμε σε παγωμένη θάλασσα μειώνει τον μυϊκό πόνο, αλλά και άλλου είδους φλεγμονές, βοηθώντας επίσης στην αποκατάσταση των τραυματισμών στο μυϊκό μας σύστημα.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top