Να γιατί είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις άμεσα το power walking

Οι λόγοι που αυτό το είδος εκγύμνασης είναι ιδανικό

power walking

Μην αρχίσεις τις δικαιολογίες ότι με τέτοια ζέστη, σιγά μην αρχίσεις το περπάτημα. Διακοπές-διακοπές, αλλά η άσκηση-άσκηση. Γι΄αυτό, μάθε τα οφέλη του power walking και θα δεις ότι δεν θα βλέπεις την ώρα να το δοκιμάσεις.

Το power walking είναι η πιο γρήγορη μορφή του απλού βαδίσματος και χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα και πρέπει να προσπαθείς να κρατάς έναν σταθερό ρυθμό, ο οποίος πρέπει να είναι πιο γρήγορος από τον κανονικό.

Παράλληλα, πρέπει να δώσεις έμφαση στα χέρια, τα οποία πρέπει να τα έχεις λυγισμένα στα πλευρά σου, σε γωνία 90 μοιρών και να τα κουνάς προς -πίσω όσο περπατάς, απαλά, όχι βιαστικά και αφύσικα. Η παλάμη σου δεν πρέπει να ξεπερνά το πάνω μέρος του στήθους σου. Προσπάθησε να κρατάς τον κορμό σου σταθερό, ώστε να διατηρείς σωστή τεχνική καθ' όλη τη διάρκεια του βαδίσματος. Προσοχή, στην υπερβολή.

Δε φαντάζεσαι τι μπορεί να σου προσφέρει το περπάτημα στο νερό

Oκτώ λόγοι για να ξεκινήσεις την πεζοπορία

Πριν ξεκινήσεις, έλεγξε τη στάση σου. Μάτια μπροστά, ώμους πίσω και κεφάλι ψηλά. Σφίξε τον κορμό. Αν νιώθεις ότι «πέφτεις» μπροστά, σταμάτα και φτιάξε τη στάση σου. Χαλάρωσε τους ώμους και τον λαιμό. Σε κάθε βήμα, να πατάς πρώτα στη φτέρνα.

Χρειάζεσαι μόνο 20-30 λεπτά power walking για μερικές μόνο φορές την εβδομάδα, για να ξεκινήσεις να βλέπεις τα αποτελέσματα. Θα βελτιώσει τη φυσική σου κατάσταση, χωρίς να πονάς και να επιβαρύνεις τις αρθρώσεις σου.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top