Δε φαντάζεσαι τι μπορεί να σου προσφέρει το περπάτημα στο νερό

Είναι καιρος να το εντάξεις στο πρόγραμμά σου!

περπάτημα στο νερό

Είσαι από τα μέλη της παρέας που εξαφανίζονται για δύο ώρες αφού στρώσουν τη πετσέτα τους; Οι μάσκες, τα βατραχοπέδιλα και οι αδιάβροχες φωτογραφικές είναι τα must αξεσουάρ σου για τη θάλασσα;

Ώρα να εγκαταλείψεις αυτή τη νοοτροπία και να δώσεις μια ευκαιρία στα ρηχά. Πιθανότατα κοροϊδεύεις εκείνους τους τύπους που περνάνε από μπροστά σου για 4η φορά μέσα σε μία ώρα διανύοντας τη παραλία. 

Μέγα λάθος, το περπάτημα στο νερό σε συνδυασμό με την αντίσταση κάνει θαύματα για τα πόδια αλλά και ολόκληρο τον κορμό.

Μερικά από τα οφέλη που αγνοούσες μέχρι σήμερα:

Σεβόμαστε το σώμα μας: Παραμένουμε fit όλο το καλοκαίρι!

1. Μυϊκή δύναμη

Η αντίσταση στο νερό είναι 4 με 12 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στον αέρα δεδομένου ότι ρέει προς πολλές και αντίθετες κατευθύνσεις. Τη στιγμή που παλεύεις να μείνεις όρθια στο νερό συνεχίζοντας την υδρόβια πεζοπορία σου, γίνεται δουλίτσα...

2. Ευλυγισία ΟΝ

Όπως είπαμε, το νερό σε σπρώχνει αλλού για αλλού. Αισθάνεσαι σα να διαμελίζεσαι αλλά με τη καλή έννοια. Η πάλη των αρθρώσεών σου, θα έχουν μακροπρόθεσμα καλά νέα για την ευλυγισία σου.

3. Αρθρώσεις

Και τις προστατεύει το νερό αλλά και τις ανακουφίζει. Στο έδαφος επιβαρύνονται περισσότερο, ενώ στο νερό δεν ασκείται μεγάλη δύναμη λόγω της άνωσης.

4. Άγχος - ώρα μηδέν

Η αίσθηση ελευθερίας που μας χαρίζει το νερό, σε συνδυασμό με την αίθηση ότι το σώμα μας είναι έρμαιο μόνο να μας χαλαρώνει καταφέρνει.

5. Νερό-θερμίδες: 1-0

Θα πεινάς λογικά μετά την θάλασσα. Tο πήρες το μήνυμα.

6. Αρτηριακή πίεση

Η θαλπωρή που νιώθεις λίγη ώρα μετά το μπάνιο στη θάλασσα, συνδέεται με τη μείωση της αρτηριακής σου πίεσης. Το αίμα ρέει προς τους μύες και όλα μέσα σου ρυθμίζονται πολύ καλύτερα.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεφορτωθείτε τα «ψωμάκια» από την περιφέρεια

Επιμέλεια: Κατερίνα Ανδρομιδά

Πηγή: allyou.gr 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top