Σεβόμαστε το σώμα μας: Παραμένουμε fit όλο το καλοκαίρι!

Tips που θα σας βοηθήσουν να μην... ξεφύγετε από το πρόγραμμα

Το καμπανάκι για τις καλοκαιρινές διακοπές χτύπησε και πολλοί από εσάς έχετε γεμίσει τις αποσκευές σας, για κοντινούς ή και μακρινούς προορισμούς αναψυχής. Παρόλα αυτά, το καλοκαιράκι κρύβει πολλούς κινδύνους που ενδέχεται να σταθούν εμπόδιο στην πρόοδο και την εξέλιξη που πραγματοποιήσατε έως σήμερα.

Πέντε ασκήσεις μέσα στο νερό για άψογο σώμα όλο το καλοκαίρι!

Γιατί, λοιπόν, να χαθούν οι ατελείωτες ώρες μέσα στο γυμναστήριο και στις αίθουσες προγραμμάτων, για μία σύντομη περίοδο ανεμελιάς και εφήμερης χαλάρωσης; Μπορείτε, βέβαια, να απολαύσετε τον αυγουστιάτικο ήλιο χωρίς στερήσεις, αλλά με εγκράτεια και σύνεση ως προς τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς πειρασμούς, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Μην παραλείπετε γεύματα. Η πρώτη και χρυσή συμβουλή, η οποία ισχύει ανεξαρτήτως εποχής, έρχεται για να σας υπενθυμίσει πόσο σημαντικό είναι να γεμίζετε τη μέρα σας με μικρά γεύματα, ώστε να νιώθετε πλήρεις κατά τη διάρκεια της μέρας και να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τις βραδινές λιγούρες (που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έχουν αίσιο τέλος για τον οργανισμό σας). Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε τα γεύματά σας με τους πιστούς συμμάχους σας, που είναι το άφθονο νερό, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Άσκηση στο νερό: Η πιο ιδανική και ευχάριστη επιλογή για ένα τέλειο σώμα

Οργανώστε την καθημερινή σωματική σας άσκηση. Οι καλοκαιρινές διακοπές δε θα πρέπει να είναι η δικαιολογία που δεν γυμνάζεστε. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη φόρμα σας, προσθέτοντας μία ποικιλία ασκήσεων στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Και αν απολαμβάνετε ανέμελοι τα δροσιστικά κοκτέιλ, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, να θυμάστε πως η αφοσίωση στους στόχους σας θα σας προτρέψει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην καθημερινή σας εκγύμναση.

Η ξεκούραση είναι το κλειδί. Οι χαλαρωτικές βραδιές έξω από τη ρουτίνα της πόλης είναι από μόνες τους μία πηγή ηρεμίας, σωματικής και πνευματικής τόνωσης. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι καλοκαιρινές νύχτες υπό το φως του φεγγαριού, μας κρατούν ξύπνιους έως τις πρωινές ώρες και παραμελούμε το βασικό συστατικό της ξεκούρασης, το οποίο είναι ο ύπνος. Ποιος μπορεί να πει όχι στην όμορφη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα; Δε χρειάζεται να θυσιάσετε τις βραδινές σας εξόδους, αρκεί να τηρείτε το κλασικό, αλλά διαχρονικό: «Μέτρον άριστον».

Tips για να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα

Ώρα για παιχνίδι. Η παραλία το καλοκαίρι είναι ίσως το ιδανικότερο μέρος για άσκηση και διασκέδαση. Είναι η τέλεια ευκαιρία για εκγύμναση με ρακέτες, beach volley ή κάποια δραστηριότητα που περιλαμβάνει κολύμπι. Επίσης, το παιχνίδι και η διασκέδαση έχουν θετική επίδραση και στην πνευματική υγεία.

Προσπαθείστε να ευχαριστηθείτε όλη τη μαγεία που έχει να σας προσφέρει το καλοκαίρι με καθαρό μυαλό και, κυρίως, χωρίς άγχος. Η υγεία είναι θέμα ισορροπίας, όπου ο καθένας την ανακαλύπτει με τον δικό του τρόπο. Καλές διακοπές!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top