Λανθασμένες διατροφικές συνήθειες λόγω άγχους

Αποφεύγετε την κατανάλωση αυτών των 5 τροφών

Γυναίκα που τρώει

Έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που είστε υπερβολικά αγχωμένοι καταφεύγετε σε σνακ είτε πεινάτε είτε όχι; Το άγχος μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι έχετε χάσει την ενέργειά σας ή να αναζητάτε να αναπληρώσετε τις ώρες που μείνατε νηστικοί, όμως συνήθως τότε δεν κάνετε τις πιο σωστές επιλογές.

Nηστεία: Τα οφέλη της vegan διατροφής

Ανακαλύψτε ποιες τροφές δεν πρέπει να καταναλώνετε όταν είστε αγχωμένοι

Σύνθετοι υδατάνθρακες

Τα σνακ που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα pretzels και τα αλμυρά σνακ, μπορεί να σας προσφέρουν ένα boost ενέργειας, το οποίο, όμως, δε διαρκεί πολύ. Εναλλακτικά, προτιμήστε λαχανικά -όπως τα καρότα, που περιέχουν φυτικές ίνες και κάλιο-, για να νιώσετε καλύτερα.

Γλυκά

Μπορεί κάθε φορά που είστε στρεσαρισμένοι να έχετε την επιθυμία για κάτι γλυκό, όμως η ζάχαρη είναι απαγορευτική, αφού θα σας προσφέρει ενέργεια για λίγη ώρα, όμως μετά θα σας αφήσει με περισσότερη κούραση. Επιλέξτε φυσικά σάκχαρα, τα οποία θα βρείτε σε φρούτα, όπως οι φράουλες. Τα γλυκά, ως επί το πλείστον, περιέχουν κενούς υδατάνθρακες και ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα, με αποτέλεσμα να νιώθετε περισσότερο εκνευρισμό και πείνα έπειτα από λίγη ώρα.

Δίκταμος: Το θεραπευτικό φυτό με τις δεκάδες δράσεις - Ποια τα οφέλη του

Καφές

Ο καφές σας ξυπνάει, όμως μόλις περάσει η δράση του θα νιώθετε περισσότερο στρεσαρισμένοι και νευρικοί. Το τσάι είναι καλύτερη επιλογή, αφού θα σας χαλαρώσει. Επιλέξτε ποικιλίες, όπως το Rooibos, που δεν περιέχουν καθόλου καφεΐνη.

Κρασί

Το κρασί μπορεί να νιώθετε ότι σας ηρεμεί όταν είστε αγχωμένοι, όμως είναι γνωστό, ότι το αλκοόλ ανεβάζει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης, δηλαδή, που συνδέεται με το στρες. Προτιμήστε φυσικό χυμό ή νερό.

Γυμναστείτε παρέα με τον σκύλο σας!

Τηγανητά

Τα τηγανητά φαγητά περιέχουν συνήθως πολλά λιπαρά και αλάτι, γι' αυτό είναι προτιμότερο να επιλέξτε πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρικής, ειδικά όταν είστε αγχωμένοι. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε στον φούρνο γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο ή καρότα!

Πηγή: MyLife

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top