Tροφές με λίγες θερμίδες που θα σου δώσουν πολλή ενέργεια

Περιέχουν μαγνήσιο το οποίο είναι απαραίτητο

μαγνήσιο-τροφές

Την επόμενη φορά που θα κάνεις skip σε μια υγιεινή σαλάτα με λαχανικά και ξηρούς καρπούς  σκέψου γιατί αποφάσισες να διαβάσεις αυτό το άρθρο. Μήπως το άγχος και η κόπωση περιγράφουν την καθημερινότητά σου; Μήπως πρόσφατα η μπαταρία δεν φορτίζει με τίποτα; H έλλειψη μαγνησίου από τον οργανισμό έχει αυτά ακριβώς τα σημάδια.

Ποια snacks να προτιμάτε στη δουλειά και ποια να αποφεύγετε

Το μαγνήσιο που υπάρχει σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας και ειδικότερα στα οστά, τα δόντια, τους μυς και το συκώτι επηρεάζει και τη σωματική αλλά και την πνευματική μας κατάσταση ακόμα και τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Το μαγνήσιο είναι ένα συστατικό που πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου όταν επιλέγεις τι θα βάλεις στο πιάτο σου.

Αγγούρι: Πώς γίνεται πιο νόστιμο το πιο light λαχανικό

Πώς θα καταλάβω ότι έχω έλλειψη μαγνησίου;

To ότι ο οργανισμός σου χρειάζεται επειγόντως μαγνήσιο θα το αντιληφθείς από τα εξής συμπτώματα: κράμπες στα χέρια και τα πόδια, αυπνία, άγχος, διαταραχές στη διάθεσή σου, κόπωση, ταχυπαλμία.

Τι ποσότητα πρέπει να λαμβάνω καθημερινά;

Το σώμα, μιας νέας γυναίκας  χρειάζεται καθημερινά 280 με 360 mg μαγνησίου. Όσο μεγαλώνεις χρειάζεσαι περισσότερο (410 mg περίπου).

Ποιες τροφές έχουν μαγνήσιο;

Θα το βρεις σε λαχανικά όπως στο σπανάκι και το λάχανο, στα δημητριακά ολικής άλεσης, τη βρώμη, τα οστρακοειδή, τη σόγια (και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα), τη μαύρη σοκολάτα (ή κακάο), τους ηλιόσπορους, τα φουντούκια, τα καρύδια, τα παντζάρια και το ταχίνι.

Σε περίπτωση που οι διατροφικές σου συνήθειες ή ο τρόπος ζωής σου δε σε αφήνουν να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο, τότε ζήτησε από το φαρμακοποιό σου να σου προτείνει συμπληρώματα διατροφής. Πάντα, για οποιοδήποτε σύμπτωμα, να παίρνεις τη συμβουλή και γιατρού!

Συντάκτης: Ζωή Γκόρου
Πηγή: allyou.gr


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top