4+1 παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Πάρε το παιδί σου και πηγαίνετε στο θέατρο

Παιδικές Παραστάσεις Που Δεν Πρέπει Να Χάσεις

Θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό με το παιδί σου και να περάσετε όμορφα; Μία καλή ιδέα είναι να πάτε θέατρο. Eμείς βρήκαμε πέντε παιδικές παραστάσεις και σας τις παρουσιάζουμε. 

Υπόθεση παιδικού έργου 

«ΤΑ ΞΕΧΑΣΙΑΡΙΚΑ ΞΩΤΙΚΑ»

Είναι Πρωτοχρονιά και όλα τα δώρα έχουν φτάσει στα σπίτια των παιδιών που περιμένουν πώς και πώς να τα ανοίξουν. Όλα τα δώρα; ΟΧΙ!!!!
Η Φροίξη και η Μελένια, τα δύο ξωτικά των Χριστουγέννων, αμέλησαν εντελώς τα καθήκοντα τους και ξέχασαν τη μοναδική δουλειά που είχαν, να μοιράσουν τα δώρα! Τι θα κάνουν τώρα; Τι θα πουν στον Άγιο Βασίλη; Πως θα καλύψουν αυτή τη γιγαντιαία γκάφα τους; Πώς θα καταφέρουν να γλιτώσουν και να μην γίνουν μαρμελάδα στα φρεσκοψημένα στρούντελ του Άι-Bασίλη; Μα τις χίλιες χιονονιφάδες των βουνών κάτι περίεργο συμβαίνει στο Βασίλειό του…Μία παράσταση για την φιλία, τα Χριστούγεννα, το ψέμα, τη σημασία της ειλικρίνειας και φυσικά τα δώρα, μην ξεχνάμε τα δώρα!



Στην παράσταση ακούγονται γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες με ελληνικούς στίχους, τραγουδισμένες ζωντανά από τα δύο ξωτικά. Επίσης υπάρχει έντονο το στοιχείο της διάδρασης με τους μικρούς αλλά και με τους μεγάλους μας φίλους που θα βοηθήσουν τα δύο ξωτικά να βρουν τη λύση στο πρόβλημά τους.

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Φανή Παλιούρα
Trailer: Διονύσης Μελογιαννίδης
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου & Διονύσης Μελογιαννίδης
Logo- Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Κεντρωτάς
Στίχοι τραγουδιών: Μαριάννα Μεσσαλά
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σταμάτης Πακάκης
Παραγωγή: Pink Unicorn Production
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριάννα Μεσσαλά & Ειρήνη Ιωάννου Τσουκάνα.
Ημέρα, μέρος και ώρα παράστασης:
Κάθε Σάββατο στις 17:00 & Κάθε Κυριακή στις 11:00 με προγραμματισμένη πρεμιέρα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.
Πολυχώρος τέχνης HGW std. (Μαυρομιχάλη 128, Εξάρχεια).

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και σε αμαξίδια.

Εισιτήρια μέσω more.com και με τηλεφωνικές κρατήσεις στο 6948387307

Γενική Είσοδος: 8€

Διάρκεια Παράστασης: 55 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Ο Τρομάρας ξεσηκώνει τα παιδιά στο θέατρο Αλκμήνη

θέατρο Αλκμήνη. Η διαδραστική παράσταση του Kids Theater παρακινεί τα παιδιά να κατέβουν στη σκηνή και να συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της ιστορίας του Γεωργίου Βιζυηνού που έχει προσαρμοστεί για ηλικίες 3-8 ετών. Ο Τρομάρας εκπέμπει το μήνυμα να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και να μην το βάζουμε κάτω, ακόμα και όταν οι άλλοι θέλουν να μας… τρομάζουν.

Η υπόθεση του Τρομάρα

Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού παιδιού, του Θανάση, που μετά από μία φάρσα παιδιών της γειτονιάς του, τρομάζει και αποκτά το παρατσούκλι «Τρομάρας».

Όλοι θεωρούν τον «Τρομάρα» ένα αδύναμο παιδί και το υποτιμούν, αλλά μέσα από μία σειρά περιπετειών και αστείων παρεξηγήσεων, ο Θανάσης ξεπερνά τον φόβο του και τους εντυπωσιάζει όλους με την εξυπνάδα του, που αντισταθμίζει την όποια φυσική αδυναμία. Τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με την έννοια του εκφοβισμού και μέσα από την ιστορία συνειδητοποιούν ότι οι κρυφές ικανότητες που έχει ο καθένας μας μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους που θα βάλουμε στη ζωή μας.

Χαρακτηριστικά της παράστασης

· Ενεργή συμμετοχή των παιδιών καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης

· Θεατρικό παιχνίδι

· Ζωντανή μουσική

· Γνωριμία με ένα έργο της κλασικής ελληνικής λογοτεχνίας

· Επεξεργασία θεμάτων που αφορούν την διαχείριση των συναισθημάτων

Που μπορεί να παρουσιαστεί ο Τρομάρας

Η διαδραστική παράσταση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και Β΄ Δημοτικού και μπορεί να παρουσιαστεί σε νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς αλλά και ιδιωτικές γιορτές / εκδηλώσεις, προσφέροντας στα παιδιά μία θεατρική εμπειρία που θα τα ενθουσιάσει.

Κάθε Σάββατο στο θέατρο Αλκμήνη

Ο Τρομάρας παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 16:00 στο θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα.

Συντελεστές

Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ

Σκηνοθεσία: Ναυσικά Πύρρου

Επιμέλεια κίνησης- χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός

Μουσική: Ιωσήφ Τοπαλιάν

Στίχοι: Ιωσήφ Τοπαλιάν, Ναυσικά Πύρρου

Κουστούμια: Κωνσταντίνα Τάτσιου

Ζωγράφος Σκηνικών: Θεοχάρης Βουλγαράκης

Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, Διονυσιώτη Πένυ, Κουλουμπής Δημήτρης

Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ

Η μεγάλη sold out επιτυχία επί έξι χρόνια από την Παιδική σκηνή της δημοφιλούς δημιουργού παιδικών θεαμάτων Γιούλης Ηλιοπούλου σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία της ίδιας έρχεται για 7η χρονιά για να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με τον θρυλικό τσιγκούνη του Ντίκενς σε ένα μαγευτικό Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον με ένα υπερθέαμα που λάτρεψαν χιλιάδες μικροί και μεγάλοι θεατέ.

Ο φιλάργυρος Εμπενίζερ Σκρούτζ, ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος, αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη.

Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια.

Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες, τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του.

Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του, αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.

Ένα μοναδικό γιορτινό και λαμπερό θέαμα που μας ταξιδεύει στο όνειρο και τη φαντασία μαγεύει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, μας στέλνει το μήνυμα της χαράς, της γενναιοδωρίας, της προσφοράς και καλεί τους ανθρώπους να έχουν στην καρδιά τους τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο.

Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς μας αποκαλύπτει μέσα από το διαχρονικό ήρωα της πως η αγάπη κρύβει τα μυστικά της ευτυχίας.

Συντελεστές

Κείμενο: Κάρολος Ντίκενς Θεατρική μεταφορά -Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος Κοστούμια εποχής : Τζούλια Μάρκο Μουσική επένδυση: Κρίστελ Καπερώνη Κινησιολογία : Γιούλη Ηλιοπούλου 3D animation: Λεωνίδας Φουντούλης Φωτισμοί Λάμπρος Σουνδιάς Ειδικές κατασκευές: Θοδωρής Τσιμπλάκης Φωτογραφίες: Αποστόλης Παπανικολάου Hair& make up : Νίκος Ζήσης

Δ/νση παραγωγής: Αντώνης Μαρκογιάννης Παραγωγή: ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ

Παίζουν οι ηθοποιοί : Σκρούτζ ο ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

MARLEY & ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ - ΠΑΡΟΝ ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

Μια δεκαπενταμελής ομάδα γνωστών, καταξιωμένων αλλά και νέων εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών, ερμηνεύουν τους είκοσι ρόλους του έργου με παραμυθένια κοστούμια εποχής του Μιχάλη Σδούγκου σε ένα μαγικό σκηνικό. Το φαντασμαγορικό θέαμα συμπληρώνεται με μαγικές μουσικές, 3D ANIMATION εφέ και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Από: 3/12/2023 Εως: 30/12/23 στις 12:30 π. μ ΚΑΙ 10,00 π. μ για σχολεία

Τοποθεσία:

Πολυχώρος Πολιτισμού IDEAL , Πανεπιστημίου 46 – Μετρό Πανεπιστήμιο , Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 210-5248140 , 6936323587

Ο Καρυοθραύστης

Το Θέατρο Αυλαία (Πολυχώρος Τεχνών) και η σκηνοθέτιδα Γιώτα Τζουάνη παρουσιάζουν την ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων!

Μια μεγάλη ονειρική παραγωγή για μικρούς και μεγάλους, το γνωστό σε όλους θεατρικό έργο του Γερμανού συγγραφέα E. T. A. Hoffmann «ο Καρυοθραύστης», σε μουσική του Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Παραμονή Χριστουγέννων και η Κλάρα που ζει μαζί με τον παππού της και τον μικρότερο αδερφό της Τομυ, δέχονται αιφνιδιαστική επίσκεψη από τη ζωηρή θεία Ελίζαμπεθ που έρχεται φέρνοντας δώρα! Το πιο ασυνήθιστο δώρο όμως το εισπράττει από εκείνη η Κλάρα, που για πρώτη φορά θα κρατήσει στα χέρια της έναν Καρυοθραύστη!

Τι θα συμβεί όμως όταν η Κλάρα αποκοιμιέται στο σαλόνι κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Ο εύθραυστος παιδικός κόσμος της, τα όνειρα και η πραγματικότητα μπερδεύονται γλυκά. Στην αγκαλιά του Καρυοθραύστη θα δει τα πιο υπέροχα όνειρα, αλλά και τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες. Έτσι, ένας νέος παράξενος κόσμος δημιουργείται επί σκηνής!

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώτας Τζουάνη, που θα κλέψει τις καρδιές σας.

Κατάλληλη για σχολεία και συλλόγους.

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα πιο μαγικά, ξεχωριστά, μοναδικά, υπέροχα, στο Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά.

Ταυτότητα Παράστασης

Συντελεστές:

Κείμενο, Διασκευή, Σκηνοθεσία: Γιώτα Τζουάνη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγγελική Τσαπάρα

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Μουσίκας

Χορογραφίες: Ξένια Καμπάνου G.T.

Παίζουν:

Πάνος Γεωργούλης

Βάνα Γκέκα

Αγγελική Τσαπάρα

Μάνος Πισσίας

Γεωργία Φώσκολου

Δημοσθένης Παρθενόπουλος

Γιώργος Κοντοπάνος

Ξένια Καμπανου

Ρία Ντεγιάννη

Κωνσταντίνα Σπάθη

Ήχος & Φως: Κλαούντια Κουντλα

Παραγωγή: Θέατρο Αυλαία

Διάρκεια: 90 Λεπτά (με διάλειμμα)

Ημέρες & ώρες παράστασης:

Πρεμιέρα: Σάββατο 18/11 στις 17:00 και Κάθε Σάββατο

Επιπλέον Παραστάσεις: 24/12, 25/12, 26/12, 31/12, 1/1, 2/1.

Είμαστε αστρόσκονη

Το κύκνειο άσμα του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου έμελλε να είναι και το τελευταίο αδημοσίευτο μουσικό έργο του αείμνηστου και παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Με αφορμή τα 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας του Πλανηταρίου, η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του Διονύση Σιμόπουλου, ο οποίος επιμελήθηκε το σενάριο, και την σκηνοθεσία για να πλαισιώσει την ακυκλοφόρητη μουσική του Vangelis. Ένας φόρος τιμής στην Επιστήμη και στην Τέχνη από δύο δημιουργούς που η φιλία και η αλληλοεκτίμηση του ενός για τον άλλον είναι περισσότερο από εμφανής σε αυτό το έργο. Από την έμφυτη «ανάγκη» που μας χαρακτηρίζει ως νοήμονα όντα να εξερευνούμε το Σύμπαν, στην προσπάθειά μας να αποκαλύψουμε τα μυστικά των άστρων, και από την γέννηση του Ηλιακού συστήματος στην εμφάνιση της ζωής στην Γη, η παράσταση αυτή είναι εντέλει ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακαλύψεων, που καταλήγει στο εξής απλό συμπέρασμα: «είμαστε πραγματικά όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα».

Η νέα παράσταση του Πλανηταρίου προβάλλεται από Τετάρτη έως Κυριακή και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία θέασης στον αναβαθμισμένο θόλο του Ιδρύματος Ευγενίδου, μετά τις εκτεταμένες εργασίες των συστημάτων ήχου και εικόνας. Με αυτή την σημαντική επένδυση, το Ίδρυμα Ευγενίδου δημιουργεί νέα δεδομένα γύρω από την θέαση, στηρίζοντας σταθερά τον σημαντικό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο στην ελληνική κοινωνία, προωθώντας τον επιστημονικό εγγραμματισμό, αναπτύσσοντας μια βαθύτερη κατανόηση και αντίληψη του Σύμπαντος και κατά συνέπεια της θέσης του ανθρώπου στον κόσμο.

Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας και σχεδόν 60 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς, με περισσότερους από 7 εκατομμύρια επισκέπτες συνολικά. Η συνεχής τεχνολογική του αναβάθμιση το κατατάσσει ως ένα από τα καλύτερα Πλανητάρια του κόσμου, με πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top